Deseci novih slučajeva koronavirusa u FBiH, a virus se vratio i u Grude

U protekla 24 sata , u Federaciji BiH testirano je 1.080 uzoraka, od kojih je 101 pozitivno na COVID-19, javlja Federalni zavod za javno zdravstvo.

Novi slučajevi registrirani su u Tuzlanskoj, Zeničko-dobojskoj, Srednjobosanskoj, Hercegovačko-neretvanskoj, Zapadnohercegovačkoj i Sarajevskoj županiji, javlja FZJZ.

Novi slučaj zaraze u ŽZH zabilježen je u Grudama, a iz Civilne zaštite ŽZH javili su kako se radi o ženskoj osobi.

Kad je riječ o HNŽ-u, radi se o 54 nova slučaja (Stolac 50, Mostar 3, Čitluk 1) o kojima smo izvjestili u petak poslijepodne, a 23 nova slučaja su u Sarajevskoj županiji, odnosno u Gradu Sarajevu, što je objavljeno u jutarnjim satima u subotu.

U Federaciji BiH do sada je testirano 52.748 uzoraka, a COVID-19 je potvrđen kod 1.920 osoba. Zaključno s današnjim danom, u Federaciji BiH oporavljena su 1.022 pacijenta, dok je trenutno aktivno 845 slučajeva pozitivnih na COVID-19.

Od 53 potvrđena smrtna ishoda u Federaciji BiH, 34 osobe su muškog spola (64.15%) i 19 ženskog spola (35.85%). Što se tiče starosne strukture, 35 preminulih pacijenata (66.04%) je imalo preko 65 godina.

Podsjećamo kako je u petak objavljeno da se pojavio prvi slučaj koronavirusa u Ljubuškom. Riječ je o muškarcu koji je boravio u Srbiji, a nije bio ni s kim u kontaktu u BiH. Trenutno je u kućnoj samoizolaciji.

Muškarac iz Ljubuškog zarazio se u Srbiji, nije bio ni s kim u kontaktu

Koronavirus: Najnovije vijesti iz minute u minutu

(www.jabuka.tv)