Darko Elez osuđen na 20 godina zatvora

Sud Bosne i Hercegovine izrekao je jedinstvenu zatvorsku kaznu Darku Elezu u trajanju od 20 godina.

Sud je u predmetu Darko Elez otpremio presudu kojom su objedinjene kazne izrečene presudom Suda Bosne i Hercegovine od 10. studenog prošle godine i presudom tadašnjeg Osnovnog suda Srpsko Sarajevo, odnosno Okružnog suda Srpsko Sarajevo od 13.travnja 2004. godine, te mu je izrečena jedinstvena kazna zatvora u trajanju od 20 godina, potvrdio je za Avaz odvjetnik Senad Kreho.

Eleza je Sud BiH, na osnovu sporazuma o priznanju krivnje, osudio na 15 godina zatvora zbog teških kaznenih djela počinjenih u okviru organizirane kriminalne grupe, poznatog kao predmet “Lutka”.

Optužnica u predmetu “Lutka” teretila ga je za organizirani kriminal u vezi s više teških kaznenih djela među kojima su teška ubojstva, pokušaj ubojstva, pljačke transporta novca i druga kaznena djela počinjena u razdoblju od 2005. do 2009. godine.

Sud u Istočnom Sarajevu ga je, s druge strane, 2004. godine osudio na pet godina i osam mjeseci zbog ubojstva.

Darko Elez, državljanin BiH i Srbije, uhićen je 21. prosinca 2020. godine po Interpolovoj tjeralici i izručen BiH radi suđenja u predmetu “Lutka”. Trenutno se nalazi na izdržavanju kazne u državnom zatvoru u Vojkovićima, gdje čeka odluku o izručenju Srbiji po njegovom zahtjevu da kaznu izdržava tamo.

(www.jabuka.tv)