Croatia osiguranje: Osigurajte imovinu i ne strahujte od šteta

Svi oni koji su prošlog vikenda pretrpjeli štetu imovine u orkanskoj buri koja je poharala Hercegovinu uvjerili su se u važnost osiguranja imovine. Croatia osiguranje nudi izrazito povoljne police osiguranja, a u sličnim situacijama koristi osiguranja imovine su neizrecive.

Prošlog vikenda Hercegovinu je pogodilo rijetko viđeno nevrijeme. Orkanska bura koja je dostizala brzinu i veću od 100 kilometara na sat nosila je sve pred sobom pričinivši veliku materijalnu štetu na brojnim objektima.

Po mnogim hercegovačkim gradovima i mjestima stradala su kućanstva, vjetar je “skidao” crjepove s krovova, “padale” su i fasade sa zgrada, porušena stabla uništila su desetke automobila, a šteta na poljoprivrednim dobrima je također velika. Prema informacijama s terena, najviše štete pretrpjeli su Tomislavgrad, Široki Brijeg, Trebinje i Mostar.

Prema riječima pomoćnika načelnika za Civilnu zaštitu Općine Tomislavgrad Joze Jakića, općinsko povjerenstvo za procjenu šteta je zaprimilo oko 80 zahtjeva za procjenu šteta nastalih u olujnom nevremenu. Procjenjuje se da je oštećeno oko 200 stambenih i pomoćnih objekata.

Važnosti osiguranja imovine

Nakon što su se u ponedjeljak i utorak vremenske prilike smirile, počela je sanacija oštećenih objekata, građevinski poduzetnici imaju pune ruke posla, a nema sumnje da će financijski udar na oštećene biti velik. Međutim, oni koji su imali osiguranu imovinu, taj financijski udar će znatno manje osjetiti, što dovoljno govori o važnosti osiguranja imovine.

Ako imovina nije osigurana, svako oštećenje izaziva neplanirani trošak

Razumljivo je da, ukoliko se na bilo koji način ugrozi ili uništi naša imovina, dolazi do neplaniranoga financijskog troška koji nam može ozbiljno narušiti životni standard, a u najgorem slučaju i ostaviti nas bez krova nad glavom.

Ne prođe dan, a da na stranicama crnih kronika ne budu vijesti s naslovima “Kuća izgorjela u požaru, obitelj ostala bez jedinog krova na glavom”. Svi se sjećamo velikih poplava koje su prije par godina uništile brojna sela i gradove u regiji. Ljudi su doslovno preko noći ostali bez svega. A velike štete nastale su i tijekom proteklog vikenda kada je orkanska bura poharala veći dio Hercegovine.

Rješenje postoji, ali obično se o njemu previše ne razmišlja. Riječ je, jednostavno, o osiguranju doma i imovine, koja su dostupna po vrlo niskim cijenama.

Praktički, stan ili kuću možete osigurati za iznos jednoga prosječnoga mjesečnoga telefonskog računa, s tim da osiguranje platite jednom godišnje! Praktički, ako vam je vjetar odnio fasadu ili krov s kuće, ukoliko ste osigurani, nećete osjetiti nikakav financijski udar.

Ukratko, kada se sve zbroji i oduzme, najbolji jamac za miran i bezbrižan san, bilo da se nalazite u svom domu ili izvan njega, jeste osiguranje imovine kod osiguravajućih kuća.

Različite vrste osiguranja pokrivaju različita oštećenja

Nakon posljednje oluje proteklog vikenda, Croatia osiguranje poziva svoje osiguranike koji imaju policu osiguranja imovine, a pretrpjeli su štetu, da, ukoliko još nisu, što prije prijave štetu kako bi se ona mogla brže obraditi, a imovina dovesti u prvobitno stanje, ili da se jave u najbližu poslovnicu, a kontakte mogu naći i na www.crosig.ba.

Kliknite i pogledajte prodajna mjesta Croatia osiguranja

Pogodnosti u Croatia osiguranju

Znate li da možete mirno spavati uz osiguranje imovine koje vrijedi stotine tisuća KM, a košta nekoliko KM mjesečno?

Primjerice, u Croatia osiguranju jednosoban stan možete osigurati po cijeni od 65 maraka godišnje, a dvosoban za 90 KM.

Rizici koji su pokriveni osiguranjem su požar i udar groma, eksplozija, oluja, tuča (led), pad letjelice, manifestacije i demonstracije, poplave i bujice, klizanje tla i odronjavanje zemljišta, snježne lavine, izlijevanja vode iz vodovodnih i kanalizacijskih cijevi, provalne krađe, razbojstva, obične krađe…

Naravno, polica osiguranja može obuhvaćati i dopunske rizike koji se posebno ugovaraju, a koji “pokrivaju” sigurnost vašeg doma do najsitnijih detalja, poput recimo “opasnosti od potresa”.

Osigurati dom i imovinu danas je posebno važno i zbog porasta stope kriminala u državi.

Praktički ne prođe nijedan dan, a da se ne opljačka neki stan, kuća, poslovni prostor, garaža… U slučaju da niste osigurali svoju imovinu, šteta će vam u slučaju provale i krađe biti ogromna i nepovratna. Ne treba zanemariti ni požare i poplave. Mnoštvo je stanova i kuća s lošim i starim instalacijama, koje su takoreći prijetnja sigurnosti.

Osiguranje pokriva i rizike od oštećenja imovine požarom

Croatia osiguranje već je dugo prisutno u regiji te dugogodišnje iskustvo i najbolja praksa su pridonijeli razvoju tvrtke, a samim time i pogodnosti klijentima. Veliki broj građana u BiH posjeduje vlastitu nekretninu, a vrlo mali postotak ih je osiguran. Međutim, Croatia osiguranje u posljednjih godina bilježi konstantan rast zaključenih imovinskih polica osiguranja.

Što mi točno omogućuje polica osiguranja imovine?

Policom Croatia Imovina možete osigurati kuću, stan, vikendicu, apartman i sve stvari koje služe za uređenje stana te za osobnu upotrebu i potrošnju, kao što su namještaj, kućanski uređaji i aparati i slično. Također, prema istim programima omogućeno Vam je i osiguranje turističkih apartmana i gostiju od posljedica nezgode!

Osiguranje kućanstva

Vaš dom, sa svim stvarima koje ste godinama pažljivo birali i sjećanjima koje ste u njemu stvarali, neodvojiv je dio Vas. Najčešće nismo niti svjesni koliko je sigurnost doma krhka i neprestanih opasnosti koje mu prijete. Iznenadni požar može u samo nekoliko minuta odnijeti ono što ste godinama stvarali i ostaviti Vas i Vašu obitelj bez udobnosti i sigurnosti na koje ste navikli.

Kliknite i pročitajte više o vrstama osiguranja imovine u Croatia osiguranju

Izrazite brižnost za životni prostor koji dijelite s bližnjima jer prirodne sile mogu prouzročiti velike štete koje će posebno pogoditi one koji žive u vlastitoj kući/stanu i sami moraju plaćati sve popravke.

Za sve te probleme rješenje nađite osiguranjem kućanstva kod Croatia osiguranja.

Stvari u kući, odnosno stanu, koje služe za uređenje stana te za osobnu upotrebu i potrošnju (namještaj, kućanski aparati i uređaji, odjeća, gotov novac, dragocjenosti itd.) osnovnim osiguranjem su osigurani od 14 opasnosti: požar i udar groma, eksplozija, oluja, tuča (led), pad letjelice, manifestacije i demonstracije, poplave i bujice, klizanje tla i odronjavanje zemljišta, snježne lavine, izlijevanja vode iz vodovodnih i kanalizacijskih cijevi, provalne krađe, razbojstva, obične krađe, odgovornosti.

Uz osnovno osiguranje stvari u kućanstvu, mogu se ugovoriti i dodatna osiguranja boja, obloga, podova i stakla od gore navedenih opasnosti te kućanskih uređaja od šteta nastalih djelovanjem električne energije.

Od šteta nastalih djelovanjem električne energije, osim uobičajenih kućanskih uređaja (hladnjak, TV, perilica itd.), moguće je osigurati i stabilne klima uređaje. Stvari kućanstva moguće je, osim u stalno nastanjenom stanu, osigurati i u nenastanjenom stanu, kao i u vikend kući i vinogradarskoj klijeti.

Osnovne informacije o prijavi štete na imovini u Croatia osiguranju pročitajte klikom na ovaj gumb

(D. L.)