Continental ”pomeo” konkurenciju na ADAC-ovom testu ljetnih guma

Na najnovijem testu guma ADAC za ljeto 2024 našlo se 16 različitih modela u dimenziji 215/55R17, jednoj od najzastupljenijih dimenzija u 17 cola.

Prvi put je testirana Continental guma u modelu Continental Premium Contact 7, s kojom je Continental pobjedio na najnovijem ADAC testiranju i postavio jasne standarde na području sigurnosti zahvaljujući iznadprosječnim karakteristikama u svim kategorijama.

Drugo mjesto je zauzeo Michelin Primacy 4+ posebno na području zaštite okoliša zbog težine same gume, naime Michelin guma je lakša od konkurentskih guma kao što su Continental, Goodyear, Bridgestone i drugi.

Izvor: HAK

Posebno je potrebno istaknuti da je Continental doslovno ”pomeo” konkurenciju kako to naodi ADAC u jednoj kategoriji, a to je kočenje na mokroj cesti od brzine 80 km/h do nule, nakon Continentala prvi sljedeći se zaustavio Michelin Priamcy 4+  i to tek nakon 2,6 metra, s tim da se drugoplasirani Michelin u trenutku kada se Continenatl zaustavio kretao brzinom od čak 23 km/h.

Najslabiji u kategoriji kočenja je bio kineski Goodride koji su kretao brzinom 35km/h u trenutku kad se Continental Premium Contact 7 zaustavio.

Četiri proizvođača su ostala bez ocjene vrlo preporučjivo i to su: Debica, Dunlop, Bridgestone i Fulda.

Hankook i Goodyear su bili jako blizu ali su zaostali isključivo zbog lošeg ponašanja na mokroj podlozi, što im je umanjilo ukupno ocjenu.

Zadnja dva mjesta su zauzeli Ling Long u modelu SportMaster i Vredestein u modelu Vredestein Ultrac.

*Sponzorirani članak