Continental pobjednik Auto Bild testa ljetnih guma za SUV u 2018. godini

Njemački automobilski magazin Auto Bild objavio je tradicionalni test ljetnih guma za 2018. godinu, u kojem je je, između ostaloga, proveo i zanimljiv test guma za popularni i rastući SUV segment automobila.

Auto Bild je tako napravio testiranje ljetnih guma za SUV vozila u dimenziji 265/60 R18, i to u pravim ljetnim uvjetima u Texasu, u a u tom testu provjerene su specifikacije guma marki Continental, Hankook, Goodyear, Pirelli, Kumho, Toyo, Apollo i Goodride.

Pogledaj rezultate testiranja

Za ovaj intenzivan test guma na suhom i mokrom asfaltu, ali i pravim offroad uvjetima s blatom i zemljom, stručnjaci Auto Bilda koristili su provjerene terence kao što je Mercedes-Benz G klasa i Nissan Navara.

Pobjednik testiranja guma za SUV automobile bila je njemačka marka Continental sa svojim modelom Sport Contact 5 SUV u testiranoj dimenziji 265/60 R18. Nakon Continentala, slijede redom Hankook Ventus ST, Goodyear Efficient Grip SUV, Pirelli Scorpion Verde, Kumho Crugen HP91 i Toyo Proxes T1 Sport SUV. Jako loše ocjene dobili su Apolo Apterra HT2 i Goodride SU 318.

Također, AutoBild je napravio slično testiranje guma za segment sportskih automobila.

Iako je sportski automobil širok pojam, za testiranje ovih guma koristili su BMW M2, koji  je definitivno zvučna referenca među suvremenim sportskim automobilima, a testirane su gume u dimenzijama naprijed 245/35 R19 93Y i nazad 265/35 R19 98Y.

Pobjednik AutoBildova testiranja i u ovom segmentu je Continental, i to s modelom gume Sport Contact 6, dok nakon ove gume slijede redom Hankook Ventus S1 Evo, Michelin Pilot Sport 4S, Falken Azenis FK510, Toyo Proxes Sport i guma koja nije preporučljiva – Nankang Noble Sport NS-20.

*sponzoriran članak