Članovi Sportland akademije Široki Brijeg učili od igračica na WTA turniru u Bolu na Braču

WTA 125K Series Bol Open 2019 četvrto je izdanje ženskog teniskog turnira koji se odvilo u predivnom, slikovitom mjestu Bol na otoku Braču, od 3. do 9. lipnja.

Članovi Sportland akademije Široki Brijeg imali su priliku biti dijelom ove prekrasne teniske priče, pozvani su da sudjeluju na cijelom turniru kao skupljači loptica te su imali priliku družiti se s igračicama i učiti od njih. Zajedno s njima na Bolu su bili i članovi Sportland akademije Posušje.

Treneri su to vrijeme iskoristili za sudjelovanje na seminaru Alberta Castellania, predsjednika Global Professional Tennis Coach Association (GPTCA) u organizaciji WTA Croatia Bol Open i Središnjeg državnog ureda za sport. Čovjek koji je trenirao brojne ATP top 100 tenisače: Marc Rosset, Janko Tipsarević, Ivo Karlović, Karim Alami, Adrian Voinea.

Turnir je bio prekrasno organiziran, s bogatim sportskim i zabavnim sadržajima. Na ovogodišnjem sudjelovale su igračice poput Bonaventure, Pere, Begu, Allertove i Pliškove, koje vrebaju svoj plasman u TOP 100. A pobjednica turnira bila je prva nositeljica (60. na WTA ljestvici) Slovenka Tamara Zidanšek koja je u finalu svladala Španjolku Saru Sorribes Tormo.

Bol je ekskluzivno ušao u WTA kalendar u 2016. (uz SAD San Antonio i New York) te će biti jedini WTA turnir u ovom dijelu jugoistočne Europe i ove godine. Osim po vrhunskom tenisu, Croatia Bol Open se pozicionirao i kao odlična lifestyle destinacija.

Završna manifestacija WTA turnira Bola na Braču

Prvi naslov WTA Croatia Bol Opena osvojila je Mandy Minella a osim po vrhunskom tenisu, Bol je zauzeo prepoznatljivo mjesto među vrhunskim sportskim destinacijama zahvaljujući i player’s partyu održanom na megajahti Katina o kojem se i danas priča, a nastupi međunarodnih glazbenih zvijezda osigurale su odličan provod svim posjetiteljima i izvan teniskih terena. Međutim, Bol je prepoznatljiva teniska destinacija i s obzirom da je ranije bio domaćin WTA turnira koji se zvao “Croatian Bol Ladies Open”.

Prvo izdanje turnira održano je krajem travnja 1991. godine, a zatim se nastavio svake godine od 1996. do 2003. Kroz godine, turnir je posjetilo mnogo poznatih teniskih zvijezda kao što su Anna Kournikova, Amelie Mauresmo, Jelena Dementijeva, Kim Clijsters, Lleyton Hewitt, Iva Majoli, Katarina Srebotnik, Sandrine Testud, Patty Schnyder, Vera Zvonareva i brojne druge.

Nakon 13 godina, WTA turnir vratio se u Bol i to upravo u trenutku kad hrvatski ženski tenis broji najviše mladih i talentiranih igračica kao što su Ana Konjuh, Donna Vekić, Petra Martić, Jana Fett, Tena Lukas i ostale.

Stoga je ovo bio velik doživljaj za sve članove Sportland akademije.

Članovi Sportland akademije Široko Brijeg družili su se i imali priliku trenirati s igračicama koje jesu u ili napadaju TOP 100 WTA ljestvice

Sportland je grupacija koja radi na području Bosne i Hercegovine, s tenis školama u Posušju, Ljubuškom, Međugorju i Širokom Brijegu. Prisutni su i izvan granica BiH u Libanonu, Luksemburgu i Njemačkoj.

Sportland akademija postoji u Širokom Brijegu već 4 godine, zajedno s Međugorjem, Ljubuškim i Posušjem sudjeluje u jednom velikom sportskom projektu kojem je cilj da djeca kroz igru zavole tenis te odrastu uz njega.

Sportland akademija Široki Brijeg održava treninge na TC Njivice.

(www.jabuka.tv)