Čapljina: Pucnjava u ugostiteljskom objektu

Policija u Hercegovačko-neretvanskoj županiji je tijekom nedjelje imala mnogo posla.

Sinoć je oko 23:20 sati PU Čapljina je obaviještena da je u mjestu Bobanovo selo u UO “Roko” došlo do uporabe vatrenog oružja.

Dolaskom na lice mjesta djelatnici policije su došli do saznanja da je M.A.(1955) u UO “Roko” narušio javni red i mir tučom, nakon čega je otišao kući po pištolj i isti upotrijebio ispred ugostiteljskog objekta pucajući dva puta u zrak.

Osoba je lišena slobode te je isti alkotestiran gdje je utvrđeno prisustvo 2,23 promila alkohola u organizmu . Od istog je izuzet pištolj a o svemu je upoznat tužitelj.

MUP HNŽ je u svom izvješću naveo i detalje premlaćivanja srednjoškolca u Mostaru.

Oko 20,45 sati PU Mostar je obaviještena da je u Ul.Bulevar narodne revolucije iza Gimnazije, jedna mlađa muško osoba pretučena od strane tri mlađe muške osobe. Odmah su na lice mjesta izašli djelatnici policije koji su utvrdili da je pretučen maloljetnik M.B.(2003) iz Mostara koji se , u momentu premlaćivanja, nalazio u društvu sa dvije prijateljice.

U Mostaru uhićena dvojica napadača na srednjoškolca, policija traga i za trećim

Isti je zadržan u KBC Mostar. Imenovani je prepoznao jednog od napadača i to maloljetnik R.Š.(2002) koji je po odobrenju tužitelja lišen slobode. Operativnim radom na terenu djelatnici policije su saznali i utvrdili da su u napadu sudjelovali i A. A.(2000) koji je pronađen i lišen slobode kao i maloljetnik M.P.(2005) koji nije pronađen na adresi stanovanja. Od osobe A. A. izuzeta je jedna bejzbol palica.

U nedjelju oko 06,00 sati PU Mostar je obaviještena da je u tijeku provala u kiosk u Ul.M.Tita kod UO “Bijeli bar”. Odmah su na lice mjesta izašli djelatnici policije koji su zatekli osobu B.O.(1995) iz Maroka koji je na kiosku slomio staklo i u kesi pripremao stvari iz istog. Osoba je lišena slobode.

Tijekom istog dana patrola policije je u naselju Tekija zaustavila kombi vozilo “Mercedes Sprinter” kojim je upravljao Z.K.(1960) iz Trebinja koji prevozi putnike za firmu “Bogdan bus” na relaciji Trebinje-Mostar. Isti je tom prilikom prevozio šest migranata iz Alžira i Maroka koji nisu posjedovali osobna dokumenta. O svemu je obaviještena SIPA čiji su djelatnici preuzeli osobe na daljnje postupanje, navodi se u dnevnom izvješću MUP-a HNŽ-a.

(www.jabuka.tv)