Buran vikend u Mostaru: Krale se sunčane naočale, opljačkan zaštitar i poslovnica Lutrije BiH – Jabuka.tv

Buran vikend u Mostaru: Krale se sunčane naočale, opljačkan zaštitar i poslovnica Lutrije BiH

MUP HNŽ je u ponedjeljak 22. ožujka izvjestio o tri razbojstva koja su se dogodila na prostoru Mostara u petak 19. ožujka i subotu 20. ožujka.

U petak 19. ožujka oko 12:00 sati u PU Mostar obratila se djelatnica u Optika Šimić-Prskalo u Ulici Kneza Višeslava i prijavila da su dvije NN muške osobe iskoristile njenu nepažnju i otuđili dvoje sunčane naočale, novčane vrijednosti 830 KM.

Odmah su upoznate sve policijske patrole na terenu koje su vrlo brzo pronašle osobe koje su odgovarala opisu, a radi se o M.V. i D.K.(1979) oba iz Mostara. Otuđene naočale su pronađene, a osobe su lišene slobode i predane Odjelu kriminalističke policije na daljnju obradu.

Isti dan oko 20:00 sati u PU Mostar obratio se zaštitar tvrke “Securitas” d.o.o. Sarajevo i prijavio da je nad istim izvršeno razbojstvo od strane dvije NN maskirane osobe u Ulici Kralja Tomislava. Istog su počinitelji uz prijetnju vatrenim oružjem istjerali iz vozila i otuđili torbu u kojoj se nalazio novac. O svemu je upoznat tužitelj, Odjel kriminalističke policije kao i sve policijske patrole na terenu.

U subotu 20. ožujka oko 18:45 sati PU Mostar je obaviještena da je u Lutriji BiH u Ulici Ose Grebe izvršeno razbojstvo. Odmah su na lice mjesta izašli djelatnici policije te je utvrđeno da je u poslovnicu Lutrije BiH ušla NN maskirana osoba i uz prijetnju pištoljem od djelatnice otuđio novac. Upoznate sve policijske patrole na terenu kao i Odjel kriminalističke policije i tužiteljm objavio je MUP HNŽ.

Za protekli vikend iz oblasti spriječavanja i otkrivanja kriminaliteta, na području HNŽ-a, registrirano je 18 prijava i to na području Mostara 14, na području Čapljine dvije i na području Jablanice dvije.

Iz oblasti javnog reda i mira registrirano je 10 slučajeva i to na području Mostara sedam i na području Čitluka tri.

Zabilježeno je i je 12 prometnih nezgoda i to na području Mostara 10, na području Konjica jedna i na području Čitluka jedna u kojima je pet osoba zadobilo lakše tjelesne ozljede, priopćeno je u Dnevnom izvješću MUP-a HNŽ.

(www.jabuka.tv)