Britanski trgovinski povjerenik za Europu u posjetu Gumi M

U okviru posjeta Hercegovini, britanski trgovinski povjerenik za Europu, Chris Barton, posjetio je kompaniju GUMA M d.o.o. – generalnog uvoznika Renault, Nissan i Dacia vozila u BiH.

Na sastanku tima GUMA M i g. Bartona razgovaralo se o problemu koji GUMA M ima kao uvoznik Nissan vozila koja se proizvode u Velikoj Britaniji.

Gospodin Barton izrazio je spremnost i punu podršku za suradnju, posebice u okviru inicijative koja je pokrenuta prema Vijeću ministara BiH u vezi potpisivanja bilateralnog trgovinskog sporazuma između Ujedinjenog Kraljevstva i Bosne i Hercegovine, a sve u cilju bržeg rješavanja problema tj. pronalaska načina da se ukine carina za uvoz automobila iz UK.

Tijekom posjeta gospodin Barton je istaknuo iznimno zadovoljstvo uspjehom i pozicijom koji GUMA M ima na tržištu Bosne i Hercegovine.

Iz GUMA M ističu da s današnjim vrlo teškim ekonomskim utjecajima, koji se ogledaju prvotno kroz globalnu krizu nestašice proizvodnje, uzrokovane mnogobrojnim krizama, zadržavaju kontinuirano poslovanje, ali i vodeću poziciju u oblasti autoindustrije, servisa i prodaje guma.

Napominju da i dalje ne zanemaruju socijalni karakter gdje GUMA M kroz razne programe podrške i sponzorstva pridonosi široj društvenoj zajednici.

Gospodin Barton istaknuo je veliko zadovoljstvo posjetom, te otvorio svoja vrata za sve projekte koje uprava GUMA M planira u budućnosti realizirati, a koji će biti od velikog značaja za autoindustriju u BiH, te je izrazio nadu u intenziviranje suradnje s britanskim kompanijama.

*Sponzorirani članak