Brazilkama istražni zatvor u Hrvatskoj: Otkrili im kokain u grudnjaku i rendgenom

Sutkinja istrage suda u Velikoj Gorici odredila je istražni zatvor dvjema Brazilkama osumnjičenima za krijumčarenje gotovo dva kilograma kokaina preko Međunarodnog zračne luke Zagreb – “Franjo Tuđman”.

Brazilkama u dobi od 25 i 28 godina, uhićenim u dva odvojena slučaja, određen je istražni zatvor zbog opasnosti od bijega, priopćilo je velikogoričko Općinsko državno odvjetništvo.

Tužiteljstvo je preciziralo da je 28-godišnja brazilska državljanka 3. listopada preko međunarodnog graničnog prijelaza na zagrebačkoj zračnoj luci unijela u svom tijelu 76 kapsula ispunjenih kokainom, prenosi Hina.

Kokain težine 990 grama, skriven u abdomenu 28-godišnjakinje, pronađen je rendgenskim pregledom u KBC Zagreb, dodalo je tužiteljstvo.

Velikogoričko Općinsko državno odvjetništvo priopćilo je kako se 25-godišnja Brazilka u drugom slučaju sumnjiči da je u subotu oko 21 sat preko Međunarodnog zračne luke Zagreb – “Franjo Tuđman” unijela 1,1 kilogram kokaina kojeg je skrila u grudnjaku i kratkim hlačama, a kojeg su pronašli carinici prilikom carinskog pregleda.

Ovo je rendgen mule koja je u Zagrebu “pala” s kilogramom kokaina

(www.jabuka.tv/Foto: Željko Hladika/Pixsell)