Brat i sestra koji su pronađeni mrtvi kod Šipova, otrovali se biljkom mrazovac – Jabuka.tv

Brat i sestra koji su pronađeni mrtvi kod Šipova, otrovali se biljkom mrazovac

N.I. (57) i njegova sestra M.I. (61), koji su pronađeni mrtvi u selu Ćate kod Šipova, navjerovatnije su se otrovali biljkom mrazovac.

Obdukcijom je potvrđeno da na tijelima nije bilo tragova koji ukazuju na to da su pretučeni ili ubijeni iz vatrenog oružja, piše Avaz.

Dodatne analize

Vjeruje se da se oboje otrovalo biljkom koja izgledom podsjeća na srijemuš ili medvjeđi luk, što će biti poznato tek nakon što se izvrše dodatne analize, rekao je izvor blizak istrazi.

On pojašnjava da su bratovo tijelo izgrizle divlje životinje.

Tijelo je bilo obezglavljeno i nedostajali su ruke i neki drugi dijelovi, a sve te ozljede su nastale nakon njegove smrti, rekao je isti izvor.

U Okružnom javnom tužiteljstvu u Banjoj Luci potvrdili su da su tijela pronađena u četvrtak. Brat je pronađen u dvorištu, a njegova sestra u obiteljskoj kući, koja se nalazi na osami, okružena šumom.

Brat i sestra pronađeni mrtvi između Kupresa i Šipova

Oglođane kosti

Uviđaj su obavili dežurni tužitelj Željko Blažić i policajci iz Šipova. Tužilac je naložio da se poduzmu sve istražne mjere i radnje radi utvrđivanja svih okolnosti događaja, rekla je Maja Đaković-Vidović, portparol banjalučkog Tužilaštva.

Mještani susjednih Strojica pričaju da brata i sestru duže vrijeme nitko nije viđao po selu i pretpostavlja se da su danima bili mrtvi. Navodno je jedan čobanin, dok je čuvao stoku, uočio raskomadano tijelo i pozvao policiju.

Čuli smo da je tijelo bilo obezglavljeno. Navodno su nedostajali i dijelovi ruku, a pojedine kosti pronađene su oglođane nekoliko metara dalje. To je strašno! Nitko nije zaslužio da tako okonča, pričaju mještani Strojica.

Prosila da ih prehrani

Mještani Strojica pričaju da su N.I. i M.I vodili prilično neuredan, skoro nomadski život. Oboje su često viđali kako lutaju selom, ali i susjednim općinama.

Živjeli su poput beskućnika i na rubu egzistencije. Oboje su bili čudni ljudi, samotnjaci. Nisu su ženili ni imali potomke. Nigdje nisu radili, iako je brat bio u punoj snazi, ali jednostavno, nije želio da radi. Njegova jadna sestra često je prosila po selima kako bi prehranila brata i sebe, pričaju njihovi poznanici.

(www.jabuka.tv)