Božinović: Ozlijeđena 43 putnika, išli su na hodočašće u Međugorje

Autobus poljskih registarskih oznaka u subotu ujutro sudjelovao je u teškoj prometnoj nesreći na autocesti A4 Zagreb-Goričan.

Autobus je išao iz mjesta u blizini Varšave, prema nekim informacijama radi se o grupi koja je planirala ići na hodočašće u Međugorje, rekao je ministar Božinović

Na mjestu je poginulo najmanje 12 ljudi, potvrđeno je za Jutarnji.hr. Prema neslužbenim informacijama, ozlijeđene su 43 osobe. Kako doznaje Jutarnji.hr, 11 unesrećenih je prebačeno u zagrebačke bolnice, šest u KBC Rebro, a 5 u KB Dubrava.

Prema informacijama koje su dobili iz KBC-a Zagreb, dovezeno im je 6 pacijenata, od kojih je nažalost jedan umro nakon pokušaja reanimacije. Jedan pacijent ima teški prijelom potkoljenice i trenutno se nalazi na operaciji, tinejdžerica je dovezena s nagnječenjem pluća, dok ostalih troje pacijenata imaju prijelome međutim, oni ne zahtijevaju operativne zahvate.

Prema prvim informacijama, do slijetanja autobusa je došlo na potezu od Brezničkog Huma do Komina, u smjeru Zagreba, oko 5:30h. U varaždinskoj Policijskoj upravi navode da je točna lokacija između mjesta Jarek Bisaški i Podvorec.

Zasad nema službenih informacija o uzrocima ove nesreće kao ni o okolnostima u kojima je do nje došlo, ali neslužbeno se barata s tezom da je vozač najvjerojatnije zaspao za upravljačem.

Policija je na mjestu događaja i provodi očevid, a na lokaciju su pozvane i ekipe Hitne pomoći kao i vatrogasci koji pomažu u izvlačenju unesrećenih.

Prema dosadašnjim informacijama, u prometnoj nesreći je više osoba smrtno stradalo te je veći broj teško ozlijeđenih. Na mjestu događaja je uz policijske službenike PU varaždinske i PU zagrebačke angažirano više ekipa Zavoda za hitnu medicinu s područja Varaždinske županije i Zagreba, kao i više ekipa vatrogasaca iz obje županije, priopćila je policija.

Hrvatski autoklub je izvijestio da se između čvorova Breznički Hum i Komin u smjeru Zagreba jedno vrijeme vozilo jednom trakom uz ograničenje brzine od 40 km/h, no naknadno je stigla informacija da je promet tom dionicom u smjeru Zagreba u potpunosti obustavljen te je organiziran obilazak državnom cestom DC3. ispred čvora Breznički Hum u smjeru Zagreba formirala se kolona duga oko 1 km.

(www.jabuka.tv | Foto: Željko Hajdinjak/Cropix)