BarCraft by G3 Spirits: Spoj iskustva i vrhunskih proizvoda u Vitezu

Vodeći se idejom da je razmjena novih ideja i edukacija najbolji način unaprijeđenja ugostiteljske grane u BiH, kompanija G3 Spirits je treći put zaredom organizirala sad već tradicionalno druženje, Barcraft by G3 Spirits okupivši vlasnike ugostitljskih objekata, bartendere, prijatelje kompanije na dvodnevnom druženju u Etno Selu “Čardaci” u Vitezu.

Baracraft by G3 Spirits prvi dan je započeto ugodnim druženjem uz ručak i prezentacijom brendova iz portfolia kompanije. Prisutni su imali priliku da kušaju najpoznatiji njemački liker Jägermeister, na ispravan način, savršeno ohlađen na – 18 stupnjeva Celzija, bez leda.

Popodnevni sati započeli su Whiskey radionicom pod vodstvom Filipa Pleteša, Brown-Forman Brand Advocacy Managera , u čijem je vlasništvu najpoznatiji whiskey na svijetu, Jack Daniel’s. Učesnici radionice su imali prilike kušati neke od najpoznatijih whiskeya iz Jackove destilarije, ali i upoznati se sa razlikama u proizvodnji i konzumaciji.

Pored Jack Daniels-a, predstavljeni su i višestruko nagrađivani škotski single malt viski iz Glendfiddich destilarije, kao i zvijezda u usponu, Monkey Shoulder viski.

Imavši u vidu da je miksologija pića prava umjetnost, G3 Spirits je posebnu pažnju posvetio tehnici spravljanja koktela. Gosti su mogli prisustovati i koktel radionici, gdje su prezentirani neki od najboljih koktela iz portfolia G3 Spirits, kao što su Jäger Q, Jäger Fresh, Lynchburg Lemonade, Apple Bee, viski Sour i Old Fashioned,Monkey Business i mnogi drugi.

Pored edukativnih radionica, kompanije G3 Spirits je prisutnima predstavila novitet u svom portfoliju ali i na tržištu BiH – Bottega Gold Prosecco. Najbolje iz Italije predstavljeno u elegantnoj boci očaralo je nepca prisutnih. Prosecco svježeg okusa, dobiven vinifikacijom grožđa Glera, već je na prvom predstavljanju dobio svoje fanove.

Barcraft by G3 Sprits je odličan način da se ljudi iz branše povežu, razmjene ideje, te dođu do novih informacija kada je svijet premium pića u pitanju. S druge strane, edukacijski dio dovodi do novih i kreativnih ponuda, a samim tim se poboljšava i grana ugostiteljstva, poručili su iz kompanije G3 Spirits na druženju.

(www.jabuka.tv)