Autobus s učenicima iz BiH imao prometnu nesreću u Italiji, vozač poginuo

U prometnoj nesreći, koja se jutros prije 06.00 sati dogodila u okolini Brescie, u Italiji, u kojem je sudjelovao autobus koji je prevozio učenike iz Istočnog Sarajeva poginuo je vozač autobusa, a 22 djece je ozlijeđeđeno, potvrdili su iz Veleposlanstva BiH u Italiji.

Prema informacijama s kojima raspolaže Veleposlanstvo BiH, u petak rano ujutro u prometnoj nesreći koja se dogodila na autocesti u provinciji Brescia sudjelovao je autobus tvrtke Globtour.

U autobusu je bilo 50 učenika iz Istočnog Sarajeva, u pratnji dva profesora. Jedan od vozača koji je poginuo je I.Ć. iz Kiseljaka (51 godina), a 22 djece je lakše ozlijeđeno i nalaze se u nekoliko bolnica u provinciji. Profesori nisu ozlijeđeni, kazala je za Fenu ministrica-savjetnica u Veleposlanstvu BiH u Rimu Gildžana Tanović.

Dodala je da je 34 djece koja nisu ozlijeđena, smješteno trenutno u lokalnoj školi, a tijekom dana će biti prevezeni u Padovu.

Veleposlanstvo BiH u Italiji je stupilo u kontakt sa gradonačelnikom Manerbia i sa generalnim konzulatom BiH u Milanu, a ostvaren je i kontakt sa drugim vozačem autobusa. On je zadržan u policiji u Bresciai, dok se ne razjasne sve okolnosti. Policija je osigurala i prevoditelja, kazala je Tanović.

Napomenula je kako se “sve osobne stvari putnika i putovnice još nalaze u autobusu”.

Tanović je napomenula i da se vicekonzulica BiH u Generalnom konzulatu u Milanu uputila na mjesto nesreće i da će uspostaviti kontakt sa profesorima i djecom koja nisu povrijeđena.

Veleposlanstvo BiH u tijeku dana očekuje i službeni dopis talijanskih službi. Sve što je potrebno da nam upute mi čekamo u tijeku dana, zaključila je Tanović.

(Fena)