Apel za pomoć obitelji Ćavar iz Širokog Brijega koja živi u neljudskim uvjetima

Humane Mostarske mame na FB pokrenule su novu humanitarnu akciju. Ovog puta u pitanju je tročlana mlada obitelj Ćavar iz Širokog Brijega.

Naime, mladi bračni par sa šestomjesečnom bebom živi u neljudskim uvjetima u staroj kući te nemaju nikakvih prihoda.

Mostarke mame napisale su da su ostale zateknute stanjem u kojem živi ova obitelj te mole cijelu Hercegovinu i Široki Brijeg da pomogne ovoj obitelji.

”Dragi naši, tročlana obitelj Ćavar živi u svemu osim u ljudskim uvjetima. Malena beba od 6 mjeseci u staroj trošnoj kućici na vrhu ogromnoga brda do koje vodi višekilometarski makadamski put. Nijedno ne radi, a vrijedni su ljudi, bore se kako znaju, beru bilje po planinama no to nije dovoljno da si omoguće kakve takve uvijete za život. Oni na podu nemaju ništa, goli beton, nemaju hidrofon, kupatilo, namještaj je odavno zaslužio mirovinu, da vam napišemo šta im treba neznamo šta reći osim SVE,” navodi se na facebook stranici Humane Mostarske mame na FB.

”Zdravstveno osiguranje imaju no ne i novac za markicu. Više od godinu se bavimo ovim poslom, no ovo je prva akcija koja nas je ostavila bez riječi i toliko potresla da ćemo dugo je pamtiti, a uz vašu pomoć nadamo se da ćemo je pamtiti po dobru. dakle Hercegovino, ustanimo i pomozimo… Široki mi apeliramo posebno na vas, ukoliko ima nešto u gradu, kakav sobičak za njih da par mjeseci im se ustupi bez plaćanja da im olakšate život dok ne urede trošnu kućicu ili posao za oca ove obitelji, vjerujte nam na riječ da je vrijedan i radišan čovjek samo mu netko treba dati priliku,” apeliraju Humane Mostarske mame na FB.

Poručile su kako neće stati samo na ovome te će se potruditi da im osiguraju bolje uvjete za život. Za sve prijedloge i ideje kako pomoći obitelji Ćavar javite se u inbox na facebook stranici Humane Mostarske mame na FB.

(www.jabuka.tv)