Apel širokobriješke psihologinje zbog opasnih izazova: Zabranite djeci TikTok! – Jabuka.tv

Apel širokobriješke psihologinje zbog opasnih izazova: Zabranite djeci TikTok!

Psihologinja Marija Marušić iz Širokoga Brijega uputila je ”ozbiljan apel roditeljima školske i predškolske djece” u kojem ih je pozvala da djeci u potpunosti zabrane društvenu mrežu TikTok.

Razlog ovakvog apela su sve opasniji izazovi koji kruže ovom društvenom mrežom.

Molim vas, kao roditelj, kao psiholog i kao netko tko s radi s djecom, zabranite djeci pristup aplikacijama poput Tik-Toka! Ne ograničiti nego zabraniti potpuno i bez oklijevanja! I ne, ne brinite, vaše dijete zbog toga neće biti ”zaostalo” niti manje vrijedno među vršnjacima. Oni možda nisu kognitivno sposobni razlikovati što je dobro, a što loše i stoga su roditelji i oni koji rade s njima dužni usmjeravati ih i upozoravati.

Naime, među djecom kruže kojekakvi opasni izazovi: podmetanja opasnih predmeta – olovka/kemijska na stolicu drugom djetetu. Sutra to može biti vaše dijete (!) koje će biti nečiji objekt takozvanog izazova. Ukoliko je Vaše dijete u dobi kada koristi internet svakodnevno, dužni ste u svakom trenutku imati lozinku i pristup sadržajima koje gleda. Sve ostalo je prepuštanje slučaju i vremenu. Budi prijatelj svom i svakom djetetu!, stoji u apelu širokobriješke psihologinje.

Ističe da roditelji moraju imati uvid u lozinke svoje djece te u sadržaj koji pregledavaju, ponajviše i zbog nasilja.

TikTok je trenutno najaktualniji i najveći izvor ”zaraze”. Djeca su opčinjena ovom mrežom i previše su izložena tim opasnim stvarima i glupostima te tome laku podilaze. Svi mislimo da se ovakve stvari događaju tamo negdje daleko, ali toga ima i kod nas. Situacija je zabrinjavajuća i izmiče kontroli. Stoga sam kao psiholog i roditelj te kao netko tko radi s djecom morala uputiti ovaj apel i upozorenje, izjavila je za portal Jabuka.tv psihologinja Marija Marušić.

Apel se nakon objave u srijedu u poslijepodnevnim satima proširio društvenim mrežama. Očito svi imamo jednake brige, zaključila je Marušić.

Među djecom širi se opasan TikTok izazov, hrvatska škola poslala upozorenje

TikTok na udaru jer ne štiti prava djece

(www.jabuka.tv)