Nestvarni prizori kanjona rijeke Vrbas

Iz tjedna u tjedan fotograf Boris Trogrančić oduševljava nas senzacionalnim kadrovima prelijepe Bosne i Hercegovine i daje ideje za izlete i vikende u prirodi.

Ovih dana pronašao je još jedan dragulj – kanjon rijeke Vrbas, piše punkufer.hr.

U fotografskom putu kroz sjeverni dio Bosne i Hercegovine naišao sam na nevjerojatne prizore kanjona rijeke Vrbas, između grada Jajca i Banje Luke. Nekoliko puta sam stajao kako bih se divio nestvarnim prizorima prirode. Kanjon rijeke Vrbas sigurno je jedno od najljepših područja u Bosni i Hercegovini, smatra Boris, a nakon kadrova koje možete pogledati u videu i našoj galeriji vjerujemo kako ćete se i vi složiti s tom tvrdnjom.

Kanjon se sastoji od dva manja kanjona, Podmilačje i Tijesno. Proteže se od Banje Luke pa sve do Jajca, a ovdje se uz samu cestu pružaju nevjerojatni prizori. Rijeka Vrbas probila je vapnenačke stijene i tako stvorila kanjon u kojem su se pod posebnim uvjetima, kakvi vladaju u kanjonskom ekosistemu, razvile brojne endemske biljne i životinjske vrste, poručuje Boris.

Vrbas izvire na planini Vranica kod Fojnice, a ulijeva se na sjeveru Bosne i Hercegovine u Savu. Na Vrbasu se nalazi i umjetno jezero Boćac, nastalo za potrebe hidroelektrane u blizini Mrkonjić Grada, kazao je radoznali fotograf, koji je u kanjonu pronašao i zanimljiv prirodni fenomen – kameni most.

Vjerujemo da su vas kadrovi kanjona rijeke Vrbas inspirirali i da ćete uskoro sami krenuti u otkrivanje skrivenih ljepota i potragu za kamenim mostom.

Bobijaško oko: Prirodni fenomen do kojeg nije lako doći, ali se isplati

(www.jabuka.tv)

2 komentara

  • Lijepo je ovo, ali ljepša je 100 puta naša Ugrovača i njen kanjon, pogotovo onaj dio između C.Lokava i Britvice i Vranjkovaca, druga je stvar što to nitko tipa ovog fotografa nije s kvalitetnim snimanjem i fotografiranjem prezentirao u javnosti. Sumnjam da i hoće, jer većina naših ima dosta debeli unutarnji kompleks vlastite manje vrijednosti i stidimo se našeg, a uvijek smo spremni sto puta prije diviti se više nečemu drugom, i nečemu što nije ovdje, što nije naše, što je stranjsko, nego domaćem prirodnom i povijesnom naslijeđu.

    • Cuj ”stranjsko”, bgt ovo ti se nalazi 200 km od tebe, unutar iste drzave, da cije je nego tvoje. I nije to stvar kompleksa manje vrijednosti, cak cesce cujem ‘ma niđe nema lipote kao ovdi, ma niđe nije lipse, ma niđe nema ovo, nema ono’. Ima pajdo, nego nisi ti makao van Hercegovine. Hercegovina je lijepa, ali taj tko gluposti pise, pocevsi od tebe i takvih, vecinom nisu vidjeli i upoznali to tudje i stranjsko, cijenili bi onda vjerujem i svoje, a bili realni.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.