Xiaomi predstavio novu liniju flagship mobitela

Xiaomi je ove nedjelje u Barceloni na MWC-u svečano predstavio svoju najnoviju liniju flagship mobitela za međunarodna tržišta.

Nova Xiaomi 13 serija rezultat je strateške suradnje između Xiaomija i Leice, vodećeg tržišnog proizvođača mobilnih kamera. Cilj dubinske suradnje očituje se u uspješnom stvaranju revolucionarnog iskustva fotografiranja na pametnim telefonima.

Fotografiranje u suradnji s Leicom

Mobiteli Xiaomi 13 i Xiaomi 13 Pro dolaze s Leica optičkim lećama kao i mnoštvom drugih hardverskih i softverskih mogućnosti. Što se tiče ostalih značajki, nova serija mobitela dolazi s čipom Snapdragon 8 Gen2 koji je optimiziran na  Xiaomijevom internom sustavu Surge.

Xiaomi je osim 13 i 13 Pro modela predstavio i 13 Lite model, namijenjen mlađim generacijama. Lite model brži je i moćniji nego ikad, a najveći iskorak napravljen je po pitanju selfie kamere i dizajna, piše Bug.hr.

Xiaomi 13 Pro na tržište dolazi s integriranom kamerom Leica Vario-Summicron (1:19-2.2/14-75 ASPH) koja pokriva žarišne duljine od 14 mm do 75 mm, a sastoji se od 23 mm glavne kamere s ultra velikim 1-inčnim IMX989 senzorom, 75 mm plutajuće telefoto kamere te 14 mm širokokutne kamere.

Xiaomi 13 i 13 Pro

Senzor IMX989 najveći je senzor ikada ugrađen u neki pametni telefon. S visokim dinamičkim rasponom, vrhunskim mogućnostima hvatanja svjetla i brzim odzivima senzor osigurava dinamične fotografije s jasnim kontrastom i definiranim teksturama koje pokrivaju najfinije detalje.

Zahvaljujući tehnologiji fokusiranja na razini DSLR-a, telefoto objektiv od 75 mm, koristi plutajuću leću za postizanje žarišnog raspona od 10 cm do beskonačnosti što je idealno za kadriranje portreta i krupnih kadrova.

Xiaomi 13 i Xiaomi 13 Pro nude širok raspon opcija podešavanja kamere, od kojih se ističe softverska značajka master-lens, koja pruža dubinsku oštrinu za snimanje portreta.

Korisnici mogu odabrati dva različita fotografska stila – Leica Authentic Look i Leica Vibrant Look koji se razlikuju u obradi fotografije i njezinoj estetici. Nadalje, u jednostavno i prilično atraktivno korisničko sučelje Leica je ovog puta inkorporirala svoje prepoznatljive filtere ali i vodeni žig te retro zvuk okidanja, piše Bug.hr.

Tu je i napredni sustav Imaging Engine zbog kojeg Xiaomi 13 Pro i Xiaomi 13 stvaraju najbolje fotografije na tržištu. Ne samo da je brzina okidanja poboljšana, već ova značajka omogućuje uređajima da se automatski fokusiraju na određene subjekte u pokretu uz Xiaomi ProFocus.

Xiaomi predstavio nove slušalice, sat i električni romobil

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.