U Ljubuškom započela velika sadnja krumpira

Proizvodnja ranog krumpira na području Šipovače, Vojnića i Veljaka ima višegodišnju tradiciju.

U tijeku je velika sadnja krumpira u plastenicima, a cilj je posaditi što veće količine krumpira.

Ljubuški se zadnjih godina brendirao kao lokalna zajednica koja proizvodi velike količine krumpira odlične kvalitete. Naime, rani krumpir iz plastenika, pokazao se unosnom kulturom, a ako ne bude kasnog mraza, prinos i prihod je zajamčen.

Proračun Županije Zapadnohercegovačke za 2023. godinu planira više novca za poljoprivredu. Tekući prijenosi za poticaje u poljoprivrednoj proizvodnji i ruralnom razvoju povećani su s 2,000.000 KM na 2,200.000 KM, u odnosu na proračun 2022. godine, piše Ljubuški portal.

Podsjetimo, kako je prilikom obrazlaganja Izmjena i dopuna Proračuna Županije Zapadnohercegovačke za 2022. godinu na sjednici Skupštine ŽZH dopredsjednik Vlade ŽZH i ministar financija Toni Kraljević je istaknuo kako su tekući prijenosi za poljoprivredu i ruralni razvitak s 1.700 000,00 KM podignuti na 2.000 000,00 KM.

Ovim Vlada ŽZH-a nastavila praksu isplate poticaja za poljoprivrednu proizvodnju u godini za koju su namijenjeni, a iznosi novčanih potpora na gotovo svim stavkama su uvećani.

(www.jabuka.tv)

2 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.