Hrvat i službeno postao igrač osvajača Europske lige

Hrvoje Smolčić od utorka je službeno igrač Eintrachta iz Frankfurta, osvajača Europske lige u protekloj sezoni objavila je HNK Rijeka na svojim stranicama.

Smolčić je u Rijeku stigao 2013. godine iz Gospića, polako je gradio svoju karijeru kroz uzraste Škole nogometa, dok je u prvoj momčadi skupio 85 nastupa ujedno postigavši dva gola, jedan u prvenstvu protiv Šibenika i jedan u Kupu Hrvatske protiv Buja.

Odlazim iz Rijeke, mog drugog doma. Tu sam proveo dugih i prelijepih devet godina, bilo je uspona i padova, ali na kraju svega ponosan sam na sve što sam napravio, rekao je Smolčić.

Ipak, Smolčić se od svojih navijača nije oprostio na najbolji način, njegova momčad je poražena u finalu Kupa protiv Hajduka, a kapetan Riječana ove sezone, u svojem posljednjem nastupu u dresu Rijeke dobio je crveni karton:

Zahvalan sam Armadi koja me puno puta podržala i stala iza mene, hvala im posebno na tom zadnjem trenutku mom u Rijeci, gdje su bez obzira na to što sam hajmo reći na neki način oduzeo im taj trofej. Stvarno su stali uz mene i na kraju utakmice su mi dali pljesak podrške koji mi jako puno znači, poručio je u suzama Smolčić.

Rijeka bi od transfera trebala dobiti oko 2.5 milijuna eura. 21-godišnji Hrvoje potpisao je ugovor na pet godina, a tamo ga čeka još jedna Hrvat, bivši igrač Dinama, Kristijan Jakić.

(www.jabuka.tv | Foto: Eintracht Frankfurt)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.