Monografija “Kočerin” predstavlja se i u širokobriješkom kinu

Promocija monografije “Kočerin” bit će održana u srijedu, 2. veljače 2022. godine, s početkom u 19:00 sati u dvorani kina Borak u Širokom Brijegu.

To je točno mjesec dana nakon što je mongorafija premijerno predstavljena u Kočerinu.

Monografija autora Grge Mikulića iz tiska je izašla u povodu 150. obljetnice utemeljenja župe Kočerin.

U predstavljanju knjige sudjeluju:

  • Prof. dr. sc. Ivo Čolak, urednik
  • Anđelko Mikulić, ak. sl.
  • Martin Mikulić, politolog
  • Grgo Mikulić, autor

Voditeljica programa je Željka Šaravanja.

Autor je na 336 stranica, uz 150 fotografija, opisao povijest Kočerina, osnovne značajke kočerinskog kraja, gospodarstva, kulture i kulturno-povijesne baštine, školstva, zdravstva, sporta, raznih udruga, a pisao je o djelovanju mjesnih zajednica koje pripadaju ovoj župi, posebnosti Kočerona te o poginulima u Drugom svjetskom i Domovinskom ratu, crkvenom životu ove župe kao i viziji Kočerina.

Autor je posebno poglavlje posvetio Kočerinskoj ploči, uzglavlju stečka Vignja Miloševića.

Monografiju je uredio dr. Ivo Čolak, a tiskana je u grudskom Grafotisku. Monografiju “Kočerin” možete kupiti u knjižari Gral u Širokom Brijegu po cijeni od 80 KM.

Predstavljena monografija “Kočerin”: Ovo je Grgin najveći projekt

(www.jabuka.tv)

16 komentara

    • Na sto se trosi lova, sad svako selo bar po jednu monografiju, samo sljedeca monografija bi za mnoga sela i mjesne zajednice mogla završavati rečenicom: “Taj i taj je zaddnji u nizu napustio naše selo i ugasio svitlo…”

  • Kjiga tj monografija jedva da dobija prolaznu ocjenu.Dobar dio knjige su puke izmisljotine pune nejasnoca i nedorecenosti te velikim djelom falscifikata i izvrnuti činjenica.Ne mogu se oteti dojmu da je knjiga napisana iskljucivo radi promosije autora a ne radi onoga sto bi trebao biti primarni cilj knjige,a to je obrazovati mladost na jedan primjeren i na cinjenicama zasnovan nacin.Takoder je autor pozurio sa izdavanjem iste da bi preduhitrio kocerinske franjevce je oni izdaju svoju monografiju na Petrovdan ove godine a ta monografija je daleko i neusporedivo bolja od Grgine.

  • Za Matu 1. veljače 2022. u 11:34, Ukoliko Župa Kočerin, ili neki od franjevaca koji službuje na župi Kočerin izdaje monografiju Kočerin u povodu 150. godišnjice Župe onda to svakako pozdravljam. Ako je još puno kvalitetnija, bolja i sadržajnija onda ne naići i na veću prisutnost među svekolikim pukom i stručnom javnošću. Neka i ove Grgine monografije koja može poslužiti za poređenje. Ja osobno ne mislim da je Grgo izdao monografiju bez suglasnosti sa kočerinskim franjevcima, već mislim da su ga oni sačekali da izda svoju, pa će onda oni ovu drugu, jer ipak je to HDZ.

    • Knjiga ima pozitivnih stvari ali se nemože nitko normalan složiti da je naj veća “sramota” Kočerina uvrštena u poznate osobe.
      Viktor Kvesić je sramota za svakoga tko ga poznaje…

  • Prof. dr. sc. Ivo Čolak, urednik
    Anđelko Mikulić, ak. sl.
    Martin Mikulić, politolog
    Grgo Mikulić, autor

    Kad ovo pročitam jasno mi je zašto je hrvatski narod jedan od najjadnijih naroda !
    Jebo vas sve zajedno HDZ-e !

  • Sta djeca pisu monografiju, a velike kompentecije…Martine hvataj se mistrije i cekica u A3, okani se laprdanja..to su floskule koje slusamo zadnjih 30 godina..

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.