Grude srušile Borac

Rukometašice Gruda pobijedile su Borac iz Banja Luke 32:27 (19;13) u derbiju 7. kola Premijer lige BiH igranom u subotu u dvorani Bili Brig u Grudama.

Domaće igračice su u utakmicu ušle bolje i u prvih 10 minuta su imale prednost od dva gola. U sljedećih 10 minuta gošće prave preokret te u nekoliko navrata imaju po jedan gol prednosti da bi u 20. minuti rezultat glasio 12:12.

Zadnju trećinu prvog poluvremena Gruđanke odigravaju furiozno i praktički u tako ranoj fazi odlučuju pobjednika. Naime od 20. do 30. minute utakmice, domaće igračice su napravile seriju od 7:1 i na poluvrijeme otišle sa 6 golova prednosti(19:13).

Drugo poluvrijeme bolje otvaraju Banjalučanke koje postižu dva gola, ali su domaće igračice brzo uzvratile i do 40. minute povećale prednost na +8.

Tolika razlika je bila i u 49.minuti kod rezultata 27:19 da bi nakon toga gošće bolje odigrale završnicu, ponajprije zahvaljujući pogreškama domaćih igračica koje su dozvolile smanjenje prednosti na +5 i konačnog rezultata 32:27.

Može se reći da je derbi jesenskog dijela Premijer lige BiH za rukometašice u potpunosti opravdao očekivanja. Bila je to utakmica puna tempa sa puno lijepih poteza, maksimalno borbena, ali sve u granicama krajnje korektnosti.

Ovom pobjedom, HRK Grude je ostao jedina neporažena ekipa u ovoj sezoni i preuzela vodeće mjesto na ljestvici Premijer lige BiH.

(www.jabuka.tv)

1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.