Phoenix Sunsi izbacili u doigravanju aktualne NBA prvake Lakerse

Fantastični Devin Booker vodio je Phoenix Sunse do ključne pobjede 113:100 nad Lakersima za ukupnih 4:2 i prolazak u polufinale Zapada.

Aktualni NBA prvaci tako su ispali u prvom krugu doigravanja, a Sunsi se za konferencijsko finale bore protiv Denvera, koji je dva sata ranije, također s 4:2, izbacio Portland, prenosi Index.hr.

Booker je partijom života zaustavio LeBrona na početku obrane naslova. Postigao je 47 koševa uz šut iz igre 15/22. Trice je gađao sjajnih 8/10, a sa šest ubačaja iz daljine u prvoj četvrtini izjednačio je povijesni rekord, što je nekoliko sati ranije napravio i Michael Porter iz Nuggetsa.

Bookerova prva četvrtina protiv NBA prvaka Lakersa, predvođenih LeBronom Jamesom, je doista povijesna:

Booker je bio i najbolji skakač, s 11 uhvaćenih lopti pod košem, a perfektnu partiju zaokružio je s tri asistencije i jednom blokadom. Ovako je nakon meča komentirao svoju partiju za anale najjače lige svijeta: Cijelog života radio sam za ovaj osjećaj. I kada sam konačno došao nadomak njega, nije mi palo na pamet bojati se.

Jae Crowder je postigao 18 koševa uz osam skokova, a Chris Paul je bio najbolji dodavač utakmice, s 12 koševa. Dario Šarić nije dobio ni sekunde u povijesnom trijumfu Sunsa.

Kod Lakersa je LeBron bio najbolji s 29 koševa (11/26 iz igre, trice 3/10), devet skokova, sedam asistencija te po dvije ukradene lopte i blokade.

Dennis Schroder ubacio je 20, Kentavious Caldwell-Pope 19, ali Lakersi se nisu mogli spasiti bez Anthonyja Davisa, koji je zbog ozljede izašao nakon samo pet minuta.

Od početka i prve četvrtine, koja je završila 36:14 za Sunse, bilo je jasno tko je pobjednik.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.