Čeferin: Kaznit ćemo sve superligaše, najteže Real, Barcelonu i Juventus

Aleksander Čeferin, predsjednik UEFA-e, u intervjuu za Daily Mail zaprijetio je svim, a posebno preostalim zastupnicima Superlige, kojima se i narugao.

Svih 12 klubova pokretača Superlige bit će kažnjeni. Bez obzira na to što je ogromna većina njih priznala grešku, pokajala se zbog nje i napustila taj nakaradni projekt, ne možemo se praviti kao da se ništa nije dogodilo.

Svi moramo snositi posljedice svojih nedjela, pa tako i oni. U idućih nekoliko dana vidjet ćemo kako, otkriva Čeferin.

Ipak, dodaje:

Jasna je razlika između engleskih klubova i šest preostalih. Chelsea, Manchester City, Arsenal, Tottenham, Liverpool i Manchester United su se prvi povukli iz Superlige i priznali grešku. Oni su od tri grupe među 12 superligaša ona koja je najmanje zgriješila i tako ćemo tretirati englesku šestorku. Zatim dolazi trojka koja je izašla naknadno: Atletico, Milan i Inter.

Konačno, zadnja i skupina čija krivnja je najveća, pa će takva biti i kazna, je ona u kojoj su Real, Juventus i Barcelona. Oni su kao likovi iz apsurdnih skečeva u Montyju Pythonu ili ravnozemljaši. Uvjeravaju sve da Superliga i dalje postoji, iako je ekspresno propala. Sve te tri skupine će biti kažnjene, ali posljednja među njima najstrože.

Čeferin međutim ne otkriva kako, prenosi Index.

Ne želim reći da će protiv njih biti otvoren disciplinski postupak, ali mora biti jasno da će svi oni morati snositi krivnju s obzirom na to u kojoj su grupi. Hoće li to biti kazna UEFA-ine Disciplinske komisije ili Izvršnog odbora, to ćemo još vidjeti, prerano je za reći.

Dodajmo da, suprotno natpisima mnogih stranih i domaćih medija, Čeferin nigdje u intervjuu nije spomenuo da će ijedan od navedenih klubova biti izbačen iz Lige prvaka.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.