Mostar će dobiti još jednu veliku uskrsnu pisanicu

Učenici i profesori Srednje škole likovnih umjetnosti Gabrijela Jurkića i ove godine odlučili su uveseliti građane Mostara jednom velikom uskrsnom pisanicom.

Ovo je treća pisanica koju će učenici i djelatnici ove škole pokloniti gradu. Prva je postavljena u parku Zrinjevac, druga ispred Osnovne škole Silvija Strahimira Kranjčevića, a treća će biti postavljena ispred crkve svetog Mateja.

Jaje predstavlja simbol Isusova uskrsnuća i novog života, ne samo u doslovnom smislu rađanja nego u smislu obraćenja.

Pisanicom, koja će biti postavljena za Uskrs, želimo unijeti radost u život naših mališana, želimo potaknuti ljude da vjeruju u veličinu i moć Božje ljubavi, da manje vjeruju u materijalno a više u duhovno jer: “Sjeti se, čovječe, da si prah i da ćeš se u prah vratiti”, navode iz škole uz iskrene želje kako nova pisanica neće doživjeti sudbinu prve koja je već oštećena.

Budimo ljudi, potrudimo se da naš grad bude lijepo mjesto za svakog stanovnika, svoju agresiju ne ispoljavajmo na prirodi i ljepotama ovoga grada, ugasimo je molitvom i dobrim djelima. Ne budimo rušitelji lijepoga, svako djelo pa i ono najmanje učinjeno za ovaj grad je dobro djelo.

U ovom korizmenom vremenu napravimo nešto za sebe i svoje sugrađane, za bolje i ljepše sutra. Učenici ove škole su odlučili pokloniti gradu pisanicu, a vama postavljamo izazov da i vi napravite nešto za ovaj grad, zaključuju iz Srednje škole likovnih umjesti Gabrijela Jurkića.

Voditelji ovog projekta su akademski kipar Ilija Kegelj i akademski slikar Dario Pehar, a projekt je financirala župa svetog Mateja iz Mostara.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.