Rama: Predstavljena knjiga “Ganga, s izvora glas”

Nakon Gruda, Splita, Zagreba i još nekoliko gradova, knjiga i CD “Ganga, s izvora glas” predstavljeni su i u Rami.

Domaćin ovog predstavljanja održanog u Domu kulture bilo je HKUD Rama čija je predsjednica Biljana Glibo istaknula zadovoljstvo predstavljanjem ovako vrijednog djela u Rami.

Čitala sam mnogo o gangi i mislim da se radi o jednoj kvalitetnoj knjizi u kojoj autor dobro poznaje bit. Ova knjiga nam pomaže objasniti samu riječ, napjev i izvedbu gange, kazala je Glibo.

Drago mi je da smo predstavili ovu knjigu i CD u Rami koja je za mene mitsko područje, ali područje dobre gange, kazao je za portal Jabuka.tv autor knjige Ante Kraljević dodajući kako je ovo samo sažetak o gangi. 

O knjizi su još govorili urednik Jure Miloš, predsjednik Udruge hrvatskih amaterskih kulturnoumjetničkih društava u BiH (UHAKUD u BiH) Vedran Vidović, tajnica UHAKUD-a Marina Bazina.

Nosač zvuka je antologija gange od Cetine do Neretve na kojemu gangu izvode dvadeset i dva gangaša i jedna gangašica. Knjiga, s druge strane, donosi znanstvene činjenice o nazivu i iskonoslovlju riječi ganga, dosadašnjim radovima o gangi, podjeli gange prema vrstama…

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.