Oborena dva rekorda na mini maratonu Polog – Široki Brijeg!

Pobjednik mini-maratona Polog – Široki Brijeg, koji se u srijedu trčao u sklopu programa “Svibanjska sjećanja 2019.” je ponovno Ivan Dračar iz Ateletskog kluba Kvarner.

Zanimljivo Dračar je bio pobjednik i prošle 2018. godine. 

U organizaciji Grada Širokog Brijega i Povjerenstva za pripremu obilježavanja obljetnica, u srijedu je u sklopu obilježavanja “Svibanjskih sjećanja 2019.” i 28. obljetnice zaustavljanja JNA tenkova u Pologu održan ovaj tradicionalni 23. maraton.

Srušena dva rekorda

Na ovom mini maratonu srušena su dva rekorda. Sudjelovalo je čak 90 trkača što je uvjerljivo najviše do sada, a pobjednik Imoćanin Ivan Dračar je postavio novi rekord natjecanja.

Dračar je dionicu istrčao za 31 minutu i 39 sekundi, a pripala mu je novčana nagrada u iznosu od 500 KM i pobjednički pokal te posebno priznanje. Marino Jukić je bio drugo bio je drugi uz rezultat od 33 minute i 22 sekunde te je osvojio pokal i posebno priznanje za osvojeno 2. mjeste te novčanu nagradu u iznosu od 300 KM. Tomislav Kopač utrku je završio na trećem mjestu, istrčavši mini-maraton samo 12 sekundi sporije od Jukića.

Najboljima je nagrade uručio gradonačelnik Širokog Brijega Miro Kraljević.

Dionica je bila duga oko 10 kilometara, a na ovogodišnjoj utrci sudjelovalo je više od 90 trkača iz BiH i Republike Hrvatske, među kojima je bilo i 20 žena.

Nagrade za petoricu Širokobriježana

Petorica najboljih Širokobriježana dobila su posebna priznanja i novčane nagrade u iznosu od 100 KM, a osvojili su je Stojan Gugić (38 min 39 sek), Ivica Galić (39 min 2 sek), Ivan Kvesić (39min 57 sek), Dalibor Kožul (40 min 59 sek) i Ivan Matković (41 min 06 sek). Nagrade im je uručio Zdenko Jelić, referent za sport Grada Širokog Brijega

Tri prvoplasirane djevojke bile su Dijana Manđarelo iz Tomislavgrada (43 min 29 sek), Marija Lesko iz Čitluka (46 min 27 sek) i Vesna Ćavar iz Tomislavgrada (52 min 47 sek). Maratonke su osvojile posebna priznanja i novčanu nagradu u iznosu od 100 KM. Nagrade im je uručio Vinko Topić, predsjendik Gradskog vijeća Širokog Brijega.

Petorica najboljih Širokobriježana školskoga uzrasta također su osvojili posebna priznanja i novčane nagrade u iznosu od 100 KM. Među njima su Josip Suton (37 min 17 sek), David Martić (37 min 18 sek), Mario Zovko (39 min 1 sek), Andrej Lasić (42 min 26 sek) i Ante Hrkać (44 min oo sek). Nagrade im je uručio Kristijan Zovko, ministar pravosuđa i uprave ŽZH.

Dodijeljeno je i posebno priznanje najstarijem sudioniku natjecanja Zlatku Mišetiću.

Ova dionica duga je oko 10 kilometara.

Bila je ovo 23. utrka po redu a tradicionalni mini – maraton održava se od 1997. godine.

(www.jabuka.tv)

28 komentara

      • ma ja, trebalo je pare dat nekoj udruzi d aih prokockaju i popiju ko i svake godine. 200 udruga u širokom samo da pare muzu i od toga žive.

  • Samo da nije cesta bila zatvorena 40 minuta jer nema se gdje zaobići!A da je bilo hitnih bolesnika kako bi prošao?

  • Bravo profesorice Marija. Svaka čast i to ste trčali s majicom Marija Naša Nada, nadamo se da je to poruka našem gradu da riješe njihovo pitanje.

  • Barać kao najmlađi sudionik također zaslužuje nagradu. Svaka čast i našim curama koje su sudjelovale, ove profesionalke odnesose nagrade, no svaka čast tko istrči 🙂

  • Najmlađi je, također, trebao biti nagrađen. Prva tri mjesta u ženskoj kategoriji bi trebala dobiti iste iznose i pehare kao u muškoj. Ovo je diskriminacija po spolu.

  • Evo ga doživili smo i to da na obljetnicu zaustavljanja JNA tenkova dolaze u srbi… Ove godine su imoćani bili brži, ali pitanje je već dogodine šta će bit. Još neka krenu crnci

  • Evo ga, doživili smo da nam na obljetnicu zaustavljana JNA tenkova i velikosrpske agresije dolaze – Srbi! Ovaj put su imocabi bili brži, ali pitanje je već sta ce dogodine bit. Sad fale samo crnci, a ti će uskoro, samo neka se malo pročuje za mini maraton i za nagrade.

  • slazem se da nagrade za prve tri cure bi trebale bit iste kao i za muskarce, te da je potrebno uvesti i nagrade za 5 najboljih sirokobrijezanka, dodju ove sa strane i osvoje nagrade a naše cure nista, dakle iste nagrade i za muškarce i žene , te svim sudionicima koji istrče maraton dati medalju na cilju !!!!!!!!! Bravo za sve koji su trčali

    • medalje svim sudionicima = zagadjivanje prirode. a sto se tice nagrada muskarcima i zenama,da, ako ce biti isti rezultati.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.