Detalji ubojstva u Mostaru: Na rudarskom kopu izrešetao prijatelja

Sinoćnje ubojstvo na zatvorenom kopu rudnika Vihovići u kojem su i žrtva i počinitelj maloljetne osobe glavna su tema razgovora u Mostaru.

Kako se doznaje, u petak u večernjim satima stradao je maloljetni D. V., a ubojstvo je počinio J. DŽ., oba iz Mostara.

Incident s kobnim posljedicama dogodio se u petak večer oko 19:30. Maloljetni ubojica nakon izvršenog djela predao se mostarskoj policiji, a patrola PU Mostar na zatvorenom rudarskom kopu na Vihovićima iznad Mostara zatekla je drugog maloljetnika u automobilu Hyundai.

Žrtva je pronađena s više prostrijelnih rana nanesenih vatrenim oružjem. Pored ubijenog nađena je automatska puška kojem je ubojstvo izvršeno, a još uvijek nema točnih informacija o motivima ovoga teškoga kaznenog djela.

Spekulira se da su ubojica i žrtva bili prijatelji, a da je evenutalni motiv dug.

Dežurna tužiteljica nakon očevida na mjestu zločina udaljila se bez izjava okupljenim medijima, ali glasnogovornik MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije Ljudevit Marić kazao je kako je naložena obdukcija tijela ubijenog te dalje istražne radnje, piše Klix.ba.

Mediji spekuliraju i da je ubojica sin bjegunca iz mostarskoga zatvora, M. Dž., koji se početkom siječnja nije s odobrenog odsustva vratio na izdržavanje zatvorske kazne.

Mostar: Očevid trenutno u tijeku, ubijeni mladić još u autu

(www.jabuka.tv)