Legenda Zvezde: Modrić je najinteligentniji igrač na svijetu

Nakon još jednog vrijednog priznanja za Luku Modrića, Zlatne lopte francuskog časopisa France Football, naslovnicu UEFA-ina portala Uefa.com u utorak je krasio tekst o kapetanu hrvatske nogometne reprezentacije.

U tekstu Elvira Islamovića koji obiluje podacima i informacijama iz Lukine bogate nogometne biografije posebno su zanimljivi komentari nogometnih velikana i Modrićevih suigrača.

Luka kod kuće više nema mjesta za sve trofeje koje neprestano dobiva, rekao je Vedran Ćorluka, bh. izbornik Robert Prosinečki dodao: Modrić zaslužuje titulu najboljeg hrvatskog nogometaša u povijesti.

Mislim da je Modrić najinteligentniji nogometaš svijeta! Sjećam ga se još dok je igrao u Dinamu. Gledao sam utakmicu u Maksimiru i vidio niskog momka u plavom dresu koji igra baš kao što sam ja igrao. Kreativnost koju je pokazivao na terenu bila je zadivljujuća. Danas znam da nisam pogriješio u procjeni, što u Modrićevu slučaju i nije bilo teško, izjavio je za UEFA-in portal velikan srpskog i jugoslavenskog nogometa Dragan Stojković Piksi.

Biranim riječima o Modriću je govorio i njegov nekadašnji trener iz Tottenhama, Harry Redknapp, koji ga je doveo iz Dinama 2008. godine za 21 milijun eura.

Fantastičan igrač i san svakog trenera. Poput demona je radio na treninzima i nikad se nije bunio. Odlično se snalazio na terenu i s loptom i bez nje, a braniče bi prolazio ili varkom ili dodavanjem. Imao bi mjesta u bilo kojoj ekipi, rekao je Harry.

On i Andres su za nas smrtnike s nekog drugog planeta

Uefa.com prenosi i izjavu Ivana Rakitića, koja se tiče i Andresa Inieste, bivšeg španjolskog reprezentativca iz japanskog Vissela.

Luka i Andres došli su među nas smrtnike s nekog drugog planeta. Obojica su među najboljima u povijesti na svojim pozicijama. Kad bih sastavljao vlastitu momčad, obojica bi bili u njoj. Zahvaljujem Bogu što sam imao priliku igrati s obojicom, rekao je Rakitić.

Iako je teško zamisliti uspješnijeg nogometaša od Luke Modrića, Uefa.com navodi i neka dostignuća i rekorde koje tek treba ostvariti. Tako Modrić (119) ima priliku prestići Darija Srnu (134) u broju nastupa za hrvatsku reprezentaciju.

Srna je i hrvatski rekorder po broju nastupa u utakmicama (146) u UEFA-inim klupskim natjecanjima, dok ih Modrić ima 103.

Luka može osvojiti i rekordni sedmi naslov hrvatskog nogometaša godine, zasad ih ima šest, kao i Davor Šuker.

Osvoji li još jedan naslov pobjednika Lige prvaka, a trenutačno ih ima četiri, izjednačit će se s Cristianom Ronaldom, a dva naslova stavila bi ga u rang Realova velikana Francisca Genta, jedinog igrača koji je šest puta osvojio europsko elitno klupsko natjecanje.

Na kraju autor pred Modrića stavlja i posljednji neostvareni zadatak – osvojiti kapitalni naslov s reprezentacijom Hrvatske – zlato na Euru 2020.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.