Plenković: Ne planiram nikakav sastanak s Komšićem

Hrvatski europarlamentarci željeli su pismom predsjednicima Europskog parlamenta, Vijeća i Komisije dodatno senzibilizirati europske čelnike o potrebi legitimne zastupljenosti Hrvata u svim institucijama BiH, a posebice u njegovu predsjedništvu, rekao je u petak premijer Andrej Plenković, dodavši kako s hrvatskim predstavnikom Željkom Komšićem još ne planira nikakav sastanak.

Mislim da je poruka jedanaestero mojih kolega u cijelosti kompatibilna s onim što sam govorio na Europskom vijeću. Ovo pismo treba dodatno senzibilizirati čelnike europskih institucija o potrebi legitimne zastupljenosti u svim institucijama BiH, a naročito u njegovu predsjedništvu, jer nije poanta provedbe daytonskog, pariškog mirovnog sporazuma u tome da njegov temeljni duh, temeljne odredbe, a to je jednakopravnost konstitutivnih naroda, budu izigrani, rekao je Plenković u izjavi za novinare nakon sjednice hrvatske vlade na Hvaru, komentirajući pismo svih 11 hrvatskih europarlamentaraca poslano u četvrtak čelnicima europskih institucija, prenosi Hina.

U tom se pismu izražava duboka zabrinutost činjenicom da su hrvatskog predstavnika u Predsjedništvu BiH Željka Komšića izabrali Bošnjaci, dok je velika većina Hrvata glasovala za drugog kandidata Dragana Čovića.

On je član predsjedništva i njegova glavna sugovornica je predsjednica, nismo uopće tako nešto još planirali, kazao je Plenković.

Hrvatski europarlamentarci čelnicima EU: Zahtijevamo budnost i pažnju nad BiH

(www.jabuka.tv)

9 komentara

  • Sto bi se on sastajao sa Komsicem kad ga je taj primitivac citavu kampanju vrijedao i slao otrovne strelice prema RH- oj, Plenkovicu, Kolindi itd… Komsic je projekt bosnjackih ekstremista koji ce razbiti BiH- nu… BiH- na bez hrvata nema smisla za opstanak i postojanje… Jasno i glasno se treba vec jednom oduprijeti tom bosnjackom rkstremizmu i ovoj poganoj politici…

  • Evo počelo je u SA. Ubijena su dva policajca, a kriv je Hrvat. Zašto je dolazio u Sarajstan i još autom golfom 6-icom! Da nije dolazio policajci bi bili živi i zdravi. I tko je kriv, pa naravno Hrvati. Da li će ova iskra biti dostatna da zapali bure baruta na kojemu se temelji BiH, ili je barut još uvijek mokar? Bumo videli uskoro!

      • Budalo idi i liječi se i pomazaj i poljubi poskoka. Islamisti gaze sve redom pa ako hoće rat neka bude rat. Šta bi trebalo popuštati i bježati? Malo sutra. “Navik on živi ki zgine pošteno”! Ako treba još jedan rat onda neka bude dok još mogu, ili neka islamisti daju i drugima živjeti, u što sumnjam da će ikada biti.

  • Ha ha..koji tužni sastanak sa Sejdom?
    Pa ti bi bilo pišanje po RH,po Hrvatima u BiH,ali i po samom Plenkoviću..Neće sejdo moć ući ni u burekđinicu na baščaršiji.i tamo će biti jednog dana popljuvan upamtite to.

  • Komsic se nece sastajati s njim dok se on ne prestane mijesati u unutrasnje stvari Bosne I Hercegovine.
    To treba da mu bude jasno.

  • Kao da će on o tome odlučiti? Kada dođe naredba iz “najdraže ambasada” ili kakve druge nakaradne tvorevine trčaće u zagrljaj drugu Komšiću kao što su trčali i dočekivali “europskog” Vučića. Koja marva od čeljadeta, isti Komšič!

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.