Građani Bihaća zbog prejake kiše okončali prosvjed protiv dolaska migranata

Građani Bihaća su u nedjelju ponovno prosvjedovali zbog dolaska migranata u njihov grad. Prema procjenama skupilo se oko 100 građana, ali brzo su se razišli zbog obilnih padalina, pa će svoja okupljanja nastaviti u idućim danima.

Kako su i najavili, građani su se oko 10 sati okupili u blizini Đačkog doma u naselju Borići, u kojem su smješteni migranti. Na prosvjedima u nedjelju se našlo blizu 100 građana, a policijske snage su bile u pripavnosti, javlja Klix.ba.

Prosvjedi će se nastaviti u ponedjeljak oko 18 sati, pošto su nedjelju vremenski uvjeti bili neprikladni. Prepostavlja se da je jaka kiša koja pada u Bihaću bila razlog slabog odziva.

Podsjećamo, građani su u subotu navečer na gradskom trgu održali prosvjed zahtijevajući hitno rješenje migrantske krize, a potom su na kratko blokirali magistralni put Sarajevo-Bihać i autobusnu stanicu kako bi spriječili dolazak migranata.

Ministar unutarnjih poslova Federacije BiH Aljoša Čampara rekao je da su specijalne jedinice Federalne uprave policije u pripravnosti, te da prate razvoj događaja kako ne bi došlo do neželjene eskalacije.

Građani prosvjedom žele spriječiti dolazak novih migranata i zaustaviti postavljanje novih kontejnera za njihov smještaj. Od policije Unsko-sanske županije zahtijevaju da u sljedećih 48 sati u potpunosti zaustavi dolazak migranata u ovu županiju.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.