Američki YouTuber opisao razlike između Hrvata i Srba: “Problem je u starijima, mladi su ljubazni i gostoljubivi”

Charles Cather je Amerikanac koji je 2010. godine došao u Srbiju na odmor od dva tjedna, ali toliko se zaljubio u nju da se odlučio tamo preseliti, posjetio je Zagreb pa iz svoje perspektive opisao razlike i sličnosti između Hrvata i Srba.

On na svom YouTube kanalu redovito izvještava iz Srbije i Amerikancima koji ga prate daje uvid u svakodnevni život na drugom kraju svijeta.

Tijekom života u Srbiji posjetio je Hrvatsku više puta, a pričao je sa studentima u Zagrebu i Osijeku, javlja RTL. Za njega, ljudi iz ove regije su istog mentaliteta – ljubazni, gostoljubivi i ugodni, a kaže kako je stekao dojam da su problem starije generacije, kako u Hrvatskoj, tako i u Srbiji. Kao problem svih zemalja bivše Jugoslavije koje je posjetio naveo je i korupciju.

Neugodno ga je iznenadilo koliko je Osijek prazan navečer, a u Zagrebu nije mogao naći mjenjačnicu, kao ni kineski dućan. Osvrnuo se i na sitne razlike u jeziku.

(www.jabuka.tv)

1 komentar

  • Sta ti , Carls mislis, koja je razlika izmedju vas amerikanaca i indijanaca?? Dolazite sa istog kontinenta! Onu su svoj na svome bili dok vi niste stigli, istribili ih ubijali, jezik, kulturu! A sad ste vi gkavni! Tako je i sa hrvatima i srbima! Samo sto smo mi sad SVOJ NA SVOME , a oni ?? A oni jos se prse i bore i misle da su neko i nesto!! Tu je razlika! A ti si dosa kasno te razlike uocit! Sta nisi dosa 91, 92 pa bi vidio razliku!

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.