Messiju dodijeljena Zlatna kopačka

Argentinski nogometaš Lionel Messi u petak je dobio “Zlatnu kopačku“ Europe za sezonu 2016/17.

Za prvu zvijezdu Barcelone ovo je četvrti put da je dobio priznanje namijenjeno najboljem strijelcu europskih nacionalnih liga, po čemu se izjednačio s Cristianom Ronaldom, igračem najvećeg rivala Real Madrida.

Messi je postigao 37 golova u španjolskoj La Ligi, te je tako pobijedio ispred Basta Dosta, koji je u dresu lisabonskog Sportinga postigao 34 pogotka u portugalskoj eliti.

Prethodno, 30-godišnji Messi osvajao je “Zlatnu kopačku“ u sezonama 2009/10 (34 gola), 2011/12 (50) i 2012/13 (46). Zanimljivo trofej je preuzeo od klupskog suigrača Urugvajca Luisa Suareza koji je u sezoni 2015/16 postigao 40 golova.

“Nikada sebe nisam smatrao napadačem. Imao sam dovoljno sreće da postižem golove. Odrastao sam istovremeno na i izvan terena. Nastavljam poboljšavati svoju igru i dodajem novine, i sve više i više uživam u nogometu“ – kazao je Messi, te zahvalio suigračima u Barceloni koji su mu pomogli da postigne tako mnogo golova, prenosi Anadolija.

U posljednjih osam godina “Zlatnu kopačku“ osvajali su samo Ronaldo, Messi i Suarez. Jedini put kada ovo priznanje u zadnjih deset godina nije otišlo u ruke igrača koji ne igra u španjolskoj La Ligi bilo je u sezoni 2013/14, kada su ga osvojili Ronaldo i Suarez, koji je tada igrao u Premier ligi Engleske za Liverpool.

“Zlatnu kopačku“ dodjeljuju Europski sportski mediji (ESM), udruženje koje okuplja publikacije sa Starog kontinenta povezane s nogometom.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.