35 godina rada CHE Čapljina: U posjetu stigla Uprava Elektroprivrede HZ HB

Članovi Uprave JP Elektroprivreda HZ HB d.d. Mostar predvođeni generalnim direktorom Nikolom Krešićem posjetili su danas CHE Čapljina, a povod je 35. obljetnica od puštanja u rad ove hidroelektrane (25.11.1979.).

U spomen na radnike poginule za vrijeme izgradnje hidroelektrane zajedničko izaslanstvo Uprave Društva i rukovodstva CHE Čapljina položilo je vijenac ispred spomen obilježja u Svitavi gdje je smještena strojarnica.

Nakon toga je u poslovnim prostorijama održana i redovita sjednica Uprave Društva.

Za sve uposlenike CHE Čapljina upriličen je i domjenak na kojemu se generalni direktor Elektroprivrede HZHB Nikola Krešić u svome obraćanju prisjetio i vremena izgradnje, svečanosti puštanja u rad i prvih proizvedenih kilovata električne energije. Na kraju je svima poželio još mnogu uspješnih godina rada i obljetnica sličnim današnjoj.

Čestitke uposlenicima je uputio i tehnički rukovoditelj CHE Čapljina Berislav Jović, te se osvrnuo na proizvodni doprinos hidroelektrane ne samo elektroenergetskoj bilanci našeg poduzeća, nego stabilnosti energetskoga sektoru u BiH. Naglasio je kvalitetno održavanje i visoku razinu njezine pogonske spremnosti za što su ponajviše zaslužni uposlenici.

Ova važna obljetnica bila je i povod što je Elektroprivreda HZHB je pomogla održavanje kreativne radionice za članove Udruge prijatelja prirode Močvara iz Čapljine, kao i realizaciju akcije čišćenja okoliša CHE Čapljina. Navedene aktivnosti su sastavnim dijelom projekta Obnovljivi izvori energije čiji je nositelj spomenuta Udruga, a imaju za cilj na zanimljiv i kreativan način educirati djecu i mlade o potrebi očuvanja okoliša i ispravnom odnosu prema prirodi, priopćeno je iz Sektora za odnose s javnošću JP Elektroprivreda HZ HB d.d. Mostar.

ep_capljina_1 ep_capljina_2 ep_capljina_3 ep_capljina_4 ep_capljina_5 ep_capljina_6 ep_capljina_7 ep_capljina_8 ep_capljina_9

(www.jabuka.tv)