105 novozaraženih i jedan smrtni slučaj u posljednja četiri dana u HNŽ-u ; Tri nova slučaja u ŽZH – Jabuka.tv

105 novozaraženih i jedan smrtni slučaj u posljednja četiri dana u HNŽ-u ; Tri nova slučaja u ŽZH

U Klinici za infektivne bolesti Sveučilišne kliničke bolnice Mostar u posljednja četiri dana preminuo je muškarac iz Konjica rođen 1957. godine.

Na bolničkom liječenju trenutno je 38 bolesnika, od kojih je četvero na invazivnoj i četveo na neinvazivnoj mehaničkoj ventilaciji, a ostali su klinički stabilno. Hospitalizirano je 18, a otpušten jedan pacijent, priopćeno je iz Kriznog stožera HNŽ-a.

U Zavodu za mikrobiologiju i molekularnu dijagnostiku SKB Mostar u petak, subotu, nedjelju i ponedjeljak testiran je 1.086 uzoraka. U Hercegovačko-neretvanskoj županiji pozitivnih je bilo 105 i to: 76 iz Mostara, jedan iz Jablanice, 14 iz Konjica, tri iz Stoca, četiri iz Neuma, jedna iz Prozora-Rame, tri iz Čitluka i tri iz Čapljine.

U protekla 24 sata na području Županije Zapadnohercegovačke na koronavirus testirano je 40 osoba, od čega je jedno retestirano.

Prema rezultatima Zavoda za mikrobiologiju i molekularnu dijagnostiku Sveučilišne kliničke bolnice Mostar do 12 sati, registrirano je troje novozaraženih, iz Širokog Brijega dvoje (jedna muška i jedna ženska) te Gruda jedna muška osoba.

Od koronavirusa oporavilo se osam osoba, iz Širokog Brijega šest i Ljubuškog dva.

U samoizolaciji nalazi se 138 osoba, dok je 13 osoba izašlo iz samoizolacije, priopćeno je iz Zavoda za javno zdravstvo ŽZH.

Na području Županije Zapadnohercegovačke na prisustvo koronavirusa pozitivne su 103 osobe:

– Široki Brijeg – 56

– Ljubuški – 11

– Grude – 30

– Posušje – 6

(www.jabuka.tv)