Zrinjski postao prvi klub iz BiH koji se plasirao u grupnu fazu europskih natjecanja

Nogometaši Zrinjskog poraženi su od islandskog Breidablika rezultatom 1:0 u revanš meču 3. pretkola Europske lige i s ukupnih 6:3 u dvomeču prošli su u play-off tog natjecanja, ali mnogo važnije, imaju zagarantiran nastup u grupnoj fazi Konferencijske lige.

Mostarci su tako postali prvi klub iz BiH koji će igrati u grupama jednog europskog natjecanja.

Prvak Bosne i Hercegovine je u prvom susretu odigranom u Mostaru slavio s ubjedljivih 6:2, te je uprkos porazu, bez većih problema osigurao prolaz dalje.

Izbacivanjem Breidablika Plemići su ispisali povijest bosanskohercegovačkog nogometa, jer imaju zagarantiran plasman u grupnu fazu Konferencijske lige, bez obzira kako završio njihov dvomeč play-offa Europske lige protiv austrijskog LASK-a.

Što se tiče same utakmice, prvo poluvrijeme proteklo je u laganom ritmu i potpunoj kontroli igre Mostaraca. Zrinjski je prijetio u dva navrata preko Kiša iz slobodnih udaraca, dok je Gunnlaugsson bio najbliži golu na drugoj strani kada je iz dobre situacije šutirao preko gola.

Ipak, u 55. minuti Breidablik je poveo s 1:0 nakon što je Jakovljević loptu skrenuo u vlastitu mrežu. Samo četiri minute kasnije domaći su mogli i do drugog gola, ali lopta je nakon kornera i velike gužve pogodila vratnicu.

U 60. minuti Eyolfsson je iz dobre pozicije prebacio gol i bio je to kraj nadanja Islanđana. Bh. prvak je do kraja rutinski sačuvao veliku prednost iz prvog susreta, te je ispisao nove stranice klupske povijesti, ali i bh. nogometa, prenosi Klix.ba

Zrinjski će u play-offu Europske lige igrati protiv austrijskog LASK-a, a prva utakmica je na programu već idućeg četvrtka.

(www.jabuka.tv | Foto:HŠK Zrinjski Mostar)

Komentari:

  • Sreća pa će se od svega pamtiti samo prolaz u Europu. Inace katastrofa, sto ste imali s Jakirom izgubili ste u kratkom roku s Rendulicem. Srecom ste prosli Urarte za dlaku a ovdje ste dobili najlakseg moguceg protivnika.
    Ako vas potrefi kakva jaca grupa samo ce vas kantati, a izgubit cete bodova u ligi. Pare cete baciti na stadion vjerojatno, malo tribine urediti a ostalo pa tu je ipak Denis i ekipa

  • Izgubili ste od Neuma u gostima samo sa 1:O Sada promjenite trenera i ne sramotitite klub.Onih 6:o u mostaru je zasluga igrača.Da nije njega bilo na kraju bi bilo 12:0 a ne 6:2.Sarajevo ima trenera a ima i igrače za ovu ligu.Mislim ako ostavite tog odpadka iz hnl da nećete ni prvenstvo osvojit.

  • Ako se plasiraju u UEFA LIGU onda svaka čast, ali grupna faza konferencijske je napravljena prije 3/4 godine upravo radi manjih država i lošijih liga da se mogu probat nametnuti u tom novom natjecanju. Tako da je bilo samo pitanje vremena kada ce jedan od nasih klubova to izboriti. Sve cesce ce to i biti klubovi i iz Bih i drugih slabijih liga jer je i napravljeno upravo za to da se potakne nogometni napredak… Pa nemojte to toliko potencirati kao povijesni uspjeh jer liga postoji par godina. Ako se izbori uefa liga onda svaka cast i samo naprijed

  • Drž' se ti Pecare.
    A komentirati svi znamo. Čestitaj. A dalje će biti šta će biti.
    Šta je trebalo? Predati se odmah,....eto zato što će nas svatko pobjeđivati u grupi??
    ...sport ....takmičenje ....rad,...rad...,sazrijevanje....učenje od boljih..., napredovati korak po korak....to je smisao.

    • Ne znam kojim su ti jezikom roditelji do 1990.te govorili ali hrvatski je natjecanje a ne takmicenje.
      Drzim se Pecare, a cestitam vam jedino kada igrate protiv nas i budete bolji, ostalo me ne zanima.
      A vi neki vidim samo zelite da vam se divimo. Da ste imali pameti, uz vas proracun( koji nikako ne mozete opravdati) mogli ste i ranije neke rezulate praviti. Samo samo rekao, a koliko cujem od Mostaraca, da vam treba bolji trener, ovoga je sreca pomazila. Jakirevic bi prosao i onakav Slovan, lani ste imali bas jaku momcad ali ovo je nigdje veze.
      I ovi amateri su vam zabili 2 gola s igracem manje u Mostaru, a Urarte ste jedva jedvice prosli, stvarate sami sebi bespotrebne probleme a ne da ucite od boljih

      • Drzi se ti cinizma jezika i sviga nadrihrvatsva.
        Moji su govorili jezik kaoji su govorili i tvoji.
        Zvao se srpskohrvatski.
        Ili ti mislis da ste vi u Lištici bili Marsovci pa ga niste govorili???
        Ajde bleso ne blesaj

  • Vidim po tiskovnim i ostalim medijima opet zele novi Velez napraviti, da citava Hercegovina navija za njih a izuzev Europe ne mogu ni na derbiju napunit stadion.
    Nazivaju ih Maccabbijem 😂😂 To da Amir Khabiri vidi pa ih potapsa po glavicu.
    Doduse promijenili bi oni i ime u Hapoel Mostar ako treba
    Gdje je nekadasnji Velez bio, avion za ijednog danasnjeg Premijerligasa, pa opet Zapadna Hercegovina navijala vecinom za Dinamo i dio za Hajduk, a kamoli da danas za poluprivatni klub.

  • Bravo Zrinjski! Samo dalje.
    Sta me briga jel' liga vec postojala, jeli Zrinjski izvukao "najlakseg protivnika", jel' trener los, ono-ovo, bla, bla.
    Meni je jos uz uspijeh moji Plemica najvaznije da Velezovi hercegovacki-palestinci sa oznakom "sportskog-partizanskog-antifasizma" lipo gledaju kako danas bas HKS Zrinjski promovira ono sto je u doba tzv. "bratstva i jedinstva" bilo zabranjeno u Europi: Hrvatski nogometni klub iz HB. Bujrum!

  • 🤣🤣🤣🤣nasto spade dinamo zagreb sadce igrat u konferenciskoj ligi sa sugavim zrinskim koji nema svoje povjest

    • A komentara i jada ..ja ne znam jesu li ovo navijaĆi Veleža ili Širokog???bgt da je se tko od ovih dvoje navedenih plasirao u neko od ovih euro natjecanja ne bih nitko ostao od njih,al kad je Zrinjski u pitanju onda ide lajanjee....jadnoooo

Zadnje dodano

  • Vijesti

Murphy: Čović treba jasnije i izravnije govoriti

U emisiji Pressing na N1 u srijedu navečer gostovao je prvi američki čovjek u BiH,…

19 minuta prije
  • Nogomet
  • Sport

Vratnica i greda spasile Dinamo, odluka pada na Rujevici

U prvom dvoboju ovosezonskog finala Hrvatskog nogometnog kupa nije bilo ni pobjednika ni golova, Dinamo…

1 sat prije
  • Vijesti

Objavljen službeni nacrt Rezolucije o genocidu u Srebrenici

Rasprava o rezoluciji o Srebrenici u Generalnoj skupštini Ujedinjenih naroda službeno je zakazana za 23.…

2 sata prije
  • Business
  • Vijesti

Bankrotirao poznati svjetski modni brend

Poznati trgovački lanac Esprit podnijet će zahtjev za bankrot samoupravnom okružnom sudu u Dusseldorfu, prenosi…

2 sata prije
  • Vijesti

U Neumu se radi na projektu vrijednom više od 300.000 KM

[gallery ids="686329,686330,686333,686331,686332"] J.P. ''Komunalno Neum'' d.o.o. Neum provodi projekt zamjene cjevovoda na Regionalnom vodoopskrbnom sustavu…

3 sata prije
  • Vijesti

Penava otkrio imena DP-ovih ministara

Predsjednik Domovinskog pokreta (DP) Ivan Penava objavio da će tri resora koja je dobila njihova…

4 sata prije