Vratnica i greda spasile Dinamo, odluka pada na Rujevici

U prvom dvoboju ovosezonskog finala Hrvatskog nogometnog kupa nije bilo ni pobjednika ni golova, Dinamo i Rijeka su na maksimirskom stadionu odigrali 0-0.

Drama oko novog slavljenika u Kupu tako se seli na riječku Rujevicu gdje će se iduće srijede odigrati uzvratna utakmica. Nakon duže vremena u ovom finalu vrijedi pravilo pogotka u gostima. Posljednje dvije sezone Hrvatski kup su osvajali nogometaši splitskog Hajduka.

Nije dugo trebalo za prvu šansu na utakmici, a udarac s 20 metara Hoxhe u drugoj minuti obranio je vratar Rijeke Martin Zlomislić. Gosti su uzvratili već u petoj minuti, a prvi je Nevistiću zaprijetio Mitrović koji je, nakon kornera, glavom pucao prilično preko vrata.

Rijeka se postavila otvoreno, igrali su gosti visoki presing te je u uvodnom dijelu Dinamo svoj napadački dio igre bazirao na kontranapadima. U 18. minuti od samog starta razigrani Hoxha opasno je zaprijetio novim dalekometnim udarcem. Pucao je s 25 metara i žestoko uzdrmao gredu.

Potom se utakmica potpuno umrtvila sve do kraja prvog poluvremena. Pravih prilika nije bilo ni na jednoj strani te se na odmor otišlo čistih mreža.

Kako je Rijeka izgledala bolje i angažiranje u uvodnih dvadesetak minuta susreta, takav je dojam ostavljala i na startu drugog poluvremena. Nakon slabašnih pokušaja Pašalića i Selahija uslijedila je u 59. minuti odlična šansa za goste. Fruk je iz daljine gađao suprotni kut, ali je Dinamo spasila vratnica.

Dinamo se u drugom dijelu nije vidio sve do 65. minute kada je solidnu šansu imao Baturina, ali za Zlomislića je taj pokušaj bio lagani ulov. Uslijedile su potom promjene u kadru na obje strane, a novi igrači nisu podigli energiju na travnjaku, već se utakmica dodatno razvodnila kako se bližio kraj.

Obrane su bile fokusirane, napadački se nije htjelo previše riskirati ni u završnici dvoboja te je u takvom ritmu završilo bez golova.

(www.jabuka.tv | Foto: Pixsell)

Komentari:

  • Ovo je opomena upravi kluba da se ne zavaravaju s ovim igrackim kadrom, jer neće uvijek sreća pratit, već duže vrijeme ih vile nosaju ali kad se okrene naopako bit će gadno

    • NE sekiraj se ništa,vidiš da Dinamu nije stalo do kupa,pa nisu oni JAJDUK da po tjedan dana slave na rivi kad uzmu tu beznačajnu kantu💙💙💙

  • Evo jedan komentar od Struke.Dinamo je jaci i to puno jaci od Rijeke.Ne mora nitko bit pametan da to kaze.U kupu moze biti neozbiljnosti od uprave Dinama.Trener kup zeli ali je upitna uprava.Zele li Rijeci dati nesto za ucesce u isceniranom prvenstvu od strane psk.Sad o kvaliteti Dinama.Nikad jadniji igracki.Oni su u hnl nedodirljivi a za proci u skupinu lp tesko.Nemaju ni trenera.Baturina je nikakav igrac.Bas me interesira koji ce to klub pasti da danasnje lazi i podvale menadzera.Taj baturina je obicni ulicni malonogometni igrac za neku ekipu.Da klubovi bacaju pare,pokazuju moralnu bezvrjednost novca najbolji primjer je ovi danasnji nogomet.Posyaje toliko gadljiv i negledljiv.

  • Naslov cirkus,gredu pogodio Dinamo,a stativu Rijeka to je točno,Dinamo zgodno osvaja kup jer je bolji

Zadnje dodano

  • Nogomet
  • Sport

Savez kaznio klubove, najgore prošao Zrinjski

Disciplinsko povjerenstvo Nogometnog saveza BiH na sjednici održanoj 23. svibnja 2024. godine razmatrala je disciplinske…

11 minuta prije
  • Business
  • Vijesti

Prihodi od neizravnih poreza veći za 407 milijuna maraka

Prihodi od neizravnih poreza u prvih pet mjeseci 2024. godine iznosili su 4 milijarde i…

16 minuta prije
  • Ostalo
  • Sport

Tomić se svađao s djevojkom pa predao meč

Australski tenisač bh. korijena Bernard Tomić (31) ponovno je dospio u središte svjetske teniske javnosti…

31 minuta prije
  • Vijesti

Izaslanici odbili izmjene poslovnika, Dom naroda BiH i dalje u blokadi

[gallery ids="690340,690341,690344,690342,690343"] Sjednica Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH završena je na način da je prihvaćen…

43 minute prije
  • Nogomet
  • Sport

Prvi potezi Kalinića: Otpisao je ova tri igrača

Nakon što su na koncu lipnja završili njihovi ugovori s Hajdukom, Poljud napuštaju: Dino Mikanović,…

53 minute prije
  • Ostalo
  • Sport

Senzacija za posjetitelje konjičkog natjecanja u Grudama

Za sve one koji još uvijek ne znaju kako provesti vikend i gdje otići, toplo…

54 minute prije