Zamijenjeni modeli Galaxy Notea 7 opet imaju problema s baterijama

Nedavni izvještaj novinara Bloomberga otkrio je razlog zbog kojeg je došlo do problema sa Samsungovim Galaxy Note telefonima – menadžeri ove kompanije htjeli su požuriti s razvojem novog telefona kako bi ga predstavili što je moguće prije Appleovog iPhonea 7. Kratki rokovi za proizvođače komponenata, brojni prekovremeni sati i neprospavane noći na kraju su rezultirali velikom katastrofom za Samsung koji je najavio povlačenje oko 2 i pol milijuna telefona što će ih koštati milijardu, a možda čak i dvije milijarde dolara.

Dosadašnji kupci Notea 7 imaju mogućnost zamijeniti telefon s novim i ispravnim modelom ili tražiti povrat novca te iz južnokorejske kompanije kažu da je većina korisnika ipak odlučila za novi Note 7 s ispravnom baterijom.

No, prema informacijama koje su objavili na The Next Webu, neki korisnici koji u Južnoj Koreji imaju problema s baterijama i na zamjenskim modelima – ovog puta nisu u pitanju eksplozije i zapaljenje, no njihovi telefoni gube snagu baterije tijekom punjenja te se pregrijavaju.

Jedan korisnik tako je ostavio telefon na punjenju cijelu noć, no baterija se nije napunila više od deset posto – njegov uređaj testirali su i novinari južnokorejske TV postaje YTN te je postotak baterije u samo 39 minuta pao za 26 posto, dakle puna baterija izdržala bi samo oko dva sata. Srećom, ovakve probleme do sada je prijavio mali broj korisnika i čini se kako je riječ samo o uređajima koji su isporučeni u Južnoj Koreji te bi Samsung u toj zemlji dijelu korisnika mogao zamijeniti zamjenski Galaxy Note 7.

Još nije poznato koliko je korisnika prijavilo ove probleme, a iz Samsunga uvjeravaju kako oni ovog puta nemaju veze s baterijama, već je riječ o ‘izoliranim slučajevima povezanim s masovnom proizvodnjom’.

(www.jabuka.tv)

Zadnje dodano

  • Vijesti

Ugašena Federalna televizija

Federalna televizija ugašena je u srijedu ujutro. O svemu se oglasio FTV objavom na web…

2 sata prije
  • Vijesti

Dr. Paladino: U Mostaru stvaramo vrhunski tim stručnjaka

''Smisao mog dolaska u Mostar je da stvorimo jezgru koja će ostati i biti tu,…

4 sata prije
  • Vijesti

AstraZeneca povlači cjepivo protiv covida, više nije odobreno za uporabu

AstraZeneca započela je povlačenje svog cjepiva protiv covida-19 diljem svijeta zbog "viška dostupnih ažuriranih cjepiva"…

4 sata prije
  • Business
  • Vijesti

Velika analiza zadovoljstva zaposlenika u BiH

Tvrtka Luppa, koja kompanijama nudi dubinsku analizu zadovoljstva i angažiranosti njihovih zaposlenih, svake godine objavljuje…

5 sati prije
  • Banner
  • Business
  • Vijesti

Pepco pred otvaranjem u Ljubuškom, uskoro stiže i u Široki Brijeg

[gallery ids="684615,684616,684617,684619,684618"] Pepco će otvoriti vrata svoje poslovnice u Ljubuškom u četvrtak, 16. svibnja, neslužbeno…

5 sati prije
  • Košarka
  • Sport

Široki u dobrom ritmu na Pecari dočekuje starog rivala

Košarkaši Širokog u srijedu, 8. svibnja od 19:00 sati na Pecari igraju protiv Bosne u…

5 sati prije