Vikend uz TV: Trileri koji će vas zadržati u vašem toplom domu

Pred nama je još jedan vikend, a mnogi od vas zasigurno vole odmoriti uz dobar film koji će vam ujedno i uljepšati vikend.

Kako se ne bi zamarali traženjem dobrog filma, dokumentarca ili čak serije, portal Jabuka.tv će vam pokušati olakšati posao, radeći to umjesto vas.

Petak

Film

Velika igra – 20:10h HRT1

Nevjerovatna istinita priča o Molly Bloom, ženi koja je vodila najekskluzivnije ilegalne igre cijelo jedno desetljeće. Molly je bila skijašica koja je postala konobarica nakon neuspješne kvalifikacije za Olimpijske igre. Nezadovoljna običnim poslom pokrenula je ilegalnu kockarnicu na tjednoj bazi koju su posjećivali slavni glumci i velike face s Wall Streeta.

Njezini igrači su bili filmske zvijezde, poznati sportaši, poslovnjaci i ruska mafija. Molly je uspješno vodila posao sve dok joj usred noći na vrata nisu upali FBI agenti. Jedini saveznik joj je bio njezin odvjetnik Charlie Jaffey, koji je otkrio da je Molly puno više od onoga što se pisalo o njoj.

Mamurluk 2 – 22:20h NOVA TV

U nastavku rekordne hit komedije “Mamurluk”, Stu se ženi pa zajedno s prijateljima putuje u egzotični Tajland na vjenčanje.

Nakon nezaboravne momačke večeri u Las Vegasu, Stu ne riskira i odlučuje se za siguran, mali brunch prije vjenčanja. Međutim, stvari ne idu uvijek prema planu.

Dokumentarni film

Hitlerov Hollywood 23:24h HRT3

Između 1933. i 1945. godine u Njemačkoj je snimljeno oko 1.000 dugometražnih igranih filmova. Iako se samo neki od njih mogu smatrati otvorenom nacističkom filmskom propagandom, većina je bila daleko od bezazlene zabave.

Pobliže ćemo proučiti te filmove i ljude koji su ih stvarali te saznati kako su se, putem velikog ekrana, stereotipi o “neprijatelju” te ljubavi i mržnji, subliminalnim porukama usađivali u umove gledatelja.

Busheva era: obitelj, dužnost, moć – 20:05h HRT1

Ova epska priča puna je složene unutarnje dinamike, bratskog suparništva, utjecajnih matrijarha i ekstremnog natjecateljskog duha.

Saznat ćemo kako su Busheve oblikovali trijumfi, tragedije, oštre borbe i politički skandali. Od borbe Georgea starijeg za predsjednički mandat i opijanja Georgea mlađeg, do vjerskih intervencija i rata u Iraku – dokumentarna serija otkriva sve uspone i padove.

Serije

Teorija velikog praska – 22:00h RTL2

Leonard i Sheldon mogu vam ispričati sve što vas zanima o kvantnoj fizici, no rješavanje najjednostavnijih stvari iz svakodnevnog života potpuna je zagonetka dvojici prijatelja. Oni su briljantni fizičari koji mogu shvatiti kako svemir funkcionira, no kako komunicirati s ljudima, osobito djevojkama, potpuni im je misterij.

Subota

Film

Black Panther – 22:45h NOVA TV

Marvelov film Black Panther prati T’Challu koji se nakon smrti svog oca, kralja Wakande, vraća kući u zatvorenu, tehnički naprednu afričku državu kako bi zasjeo na prijestolje i postao novim kraljem.

Ali tad se ponovo javi stari neprijatelj, a TChallin je karakter kralja i Black Panthera stavljen na kušnju kad se uvuče u strašan sukob zbog kojeg je ugrožen opstanak Wakande i cijelog svijeta.

Non Stop – 22:15h RTL

Savezni zrakoplovni agent Bill Marks na novom je letu, ovaj puta Boeinga 767 British Aqualantic Airlinesa od New Yorka do Londona. Kada je zrakoplov već u zraku, Bill Marks primi SMS poruku da ukoliko 150 milijuna dolara ne bude isplaćeno na određeni bankovni račun, svakih dvadeset minuta netko će umrijeti.

Zabrinut, Mark prekrši protokol i konzultira kolegu Jacka Hammonda, koji prijetnju doživljava kao lažnu. No Marks odluči pratiti događaje u zrakoplovu te zamoli putnicu do sebe, Jen Summers te stjuardesu Nancy da budno prate što se događa u zrakoplovu dok on uzvraća poruku tajanstvenoj osobi, pokušavajući je tako identificirati.

Dah smrti – 22:15h DOMA TV

Gibraltar. Dok se elitna klasa britanske obavještajne službe “00” nalazi na redovitoj vježbi, neprijateljski agenti ubacuju se u njezine redove ubijajući jednog po jednog obavještajca. Posljednji od njih, James Bond, uspije eliminirati svoje nesuđene ubojice, te se tajni agent 007 nađe u Bratislavi kako bi pomogao sovjetskom generalu Georgiji Koskovu da prebjegne na Zapad.

Sovjetska strana zna za generalov naum, pa angažira lijepu violončelisticu, a zapravo snajperisticu Karu Milovy da ga ubije pri bijegu.

U tome je spriječi upravo James Bond, a general stigne u Veliku Britaniju s informacijama o tajnom planu Varšavskog ugovora o likvidaciji ključnih ljudi američke i britanske obavještajne službe koje je osmislio još jedan sovjetski general – Leonid Puškin. Međutim, Koskova uskoro otmu, a zadatak otkrivanja tko ga je i zašto oteo dobiva James Bond.

Nedjelja

Film

Građanin opasnih namjera – 20:15h RTL2

Clyde Shelton uživa u mirnoj večeri u obiteljskom okruženju kada mu u kuću upadaju dvojica razbojnika koji brutalno siluju i ubiju Sheltonovu ženu i malu kćerku.

Deset godina poslije, ogorčen pravosudnim sustavom koji je jednog ubojicu osudio na smrt, a drugog potpuno oslobodio krivnje, Clyde kreće u osvetnički pohod kakav još nije viđen: prvo će se pobrinuti za ubojice, a nakon toga i na sve one koji su sudjelovali u njegovom slučaju, na vrhu s okružnim tužiteljem Nickom Riceom.

Harry Potter i plameni pehar – 20:00h RTL

Četvrta je godina Harryja Pottera u Školi čarobnjaštva i vještičarenja u Hogwartsu. Harry, Ron i Hermione vesele se međunarodnom finalu u metloboju. Harry sanja o provođenju vremena sa zanimljivom Cho Chang. Želi biti normalan četrnaestogodišnji čarobnjak… Ali, Harry nije normalan, čak ni po čarobnjačkim standardima.

Ove godine, po prvi puta nekoliko stotina godina, održat će se natjecanje među trima čarobnjačkim školama, a natjecatelji za ovaj opasan događaj bit će odabrani magičnim putem.

Dok Harryjev svijetleći ožiljak gori, najavljujući zlu prisutnost Lorda Voldemorta, Plameni pehar vrši svoju finalnu selekciju za natjecanje – upravo Harryja Pottera.

Indiana Jones i ukleti hram – 21:45h DOMA TV

Vrijeme radnje je 1935. godina. Profesor, arheolog i legendarni junak poznat kao Indiana Jones ponovno se vraća u akciju u svojoj najnovijoj pustolovini. Ovaj put se udružuje s pjevačicom u noćnom klubu Wilhelminom “Willie” Scott i 12-godišnjim dječakom po imenu Short Round.

Završe u malom siromašnom indijskom selu, čiji seljani vjeruju da je zao duh odveo svu njihovu djecu nakon što je ukraden sveti dragi kamen.

Također otkrivaju strah i trepet koji okružuje hram pun zamki poznat kao Ukleti hram! Thuggeeji se ponovno pokušavaju uzdići vjerujući da će uz pomoć moći svih pet kamena Sankara vladati svijetom. Sve ovisi o Indiani, koji mora zaustaviti Thugeeje, spasiti izgubljenu djecu, osvojiti djevojku te osvojiti Ukleti hram.

Biblija – 22:22h HRT1

U filmu su poredane epizode o stvaranju, raju i izgonu prvih ljudi, Cainu i Abelu, Noi i njegovoj arki, Nimrodu i babilonskoj kuli, Abrahamu i Sari, Sodomi i Gomori, Izakovu rođenju i Abrahamu koji prolazi kušnju žrtvovanja sina Izaka.

Dokumentarni film

Dinastija Trump – 21:11h HRT1

Djed Donalda Trumpa Friedrich emigrirao je u SAD u potrazi za američkom snom te kako bi se obogatio za vrijeme zlatne groznice.

Uspio je u svom naumu, a nakon što je 1918. umro, njegov poduzetni sin Fred, otac Donalda Trumpa, nastavio je razvijati obiteljski posao za vrijeme Velike depresije i Drugog svjetskog rata. Kad je bio dijete, Donald je živio u bogatoj gradskoj četvrti Queensu, no odnos s ocem bio je težak.

Nakon što je upao u nevolje, Fred je Donalda poslao u vojnu školu gdje je Donald naučio da je život borba te kako se najbolje nositi s ljudima. Stariji brat Freddy pokušao je zaštititi Donalda, no uskoro se slomio pod teretom očeva neodobravanja.

Sport

ABA liga: Cibona – Primorska – 17:00h ArenaSport2

Nakon ostvarene prve pobjede u ABA ligi protiv Krke, Cibosi idu po novi trijumf opet protiv slovenskog predstavnika.

ABA liga: Cedevita – Budućnost – 19:00h ArenaSport2

Cedevita i Budućnost dugi niz godina borave u vrhu ABA lige zbog čega i u ovom derbiju kola očekujemo odličnu utakmicu.

(www.jabuka.tv)

Zadnje dodano

  • Vijesti

Vlada FBiH izdvojila 22 milijuna KM za ceste

Vlada Federacije BiH usvojila je utorak na prijedlog Federalnog ministarstva prometa i komunikacija i Odluku…

24 minute prije
  • Vijesti

Održana komemoracija za prvog ravnatelja HNK Mostar

[gallery ids="683213,683211,683212,683214"] Uloga Ivana Ovčara u osnivanju i kasnijem razvoju Hrvatskog narodnog kazališta (HNK) u…

1 sat prije
  • Vijesti

Radovi na jednom od najfrekventnijih raskrižja u Mostaru trajat će skoro godinu dana

U razdoblju od 6. svibnja 2024. do 15. travnja 2025. godine planirano je izvođenje radova…

2 sata prije
  • Vijesti

16 milijuna KM za novorođenčad u FBiH

Vlada Federacije BiH u utorak je na prijedlog Federalnog ministarstva rada i socijalne politike donijela…

2 sata prije
  • Banner
  • Vijesti

Prvosvibanjski roštilj: Cijene su skočile, ali tradicija ostaje nepromijenjena

Međunarodni praznik rada obilježava se diljem svijeta 1. svibnja, a u većini zemalja je neradni…

3 sata prije
  • Banner
  • Vijesti

Provjerili smo kako napreduje izgradnja Edukacijsko-obučnog centra MUP-a ŽZH

[gallery ids="683118,683122,683119,683120,683123,683124"] U Županiji Zapadnohercegovačkoj, točnije Ljubuškom, se krenulo s realizacijom Edukacijsko-obučnog centra MUP-a ŽZH.…

3 sata prije