Radovi na jednom od najfrekventnijih raskrižja u Mostaru trajat će skoro godinu dana

U razdoblju od 6. svibnja 2024. do 15. travnja 2025. godine planirano je izvođenje radova na križanju ulica kod bivšeg hotela ”Ero”, ukupne vrijednosti od 1,17 milijuna KM, u Mostaru.

Grad Mostar je još u studenom 2023. godine raspisao javnu nabavku za rekonstrukciju križanja kod bivšeg hotela “Ero” u vrijednosti od milijun maraka bez PDV-a, odnosno 1,17 milijuna KM s uračunatim PDV-om.

Javna nabavka obuhvaćala je radove na rekonstrukciji dva križanja kod bivšeg hotela “Ero”, uključujući građevinske radove na prometnicama (ulice dr. Ante Starčevića, Kardinala Stepinca, Alekse Šantića), radove na javnoj rasvjeti te radove na svjetlosnoj signalizaciji (semaforima) i ostaloj prometnoj signalizaciji.

Po zahtjevu Heringa d.d. Široki Brijeg, Grad Mostar je donio rješenje za privremenu regulaciju/obustavu prometa zbog izvođenja radova na križanju ulica Kardinala Stepinca, Ante Starčevića te Kardinala Stepinca i Alekse Šantića.

Radovi će se izvoditi u razdoblju od 6. svibnja ove godine do 15. travnja 2025. godine, navode iz Grada Mostara.

Izvođač radova se ovim obvezao da omogući i propisano obilježi alternativno rješenje protoka prometa na dionici predmetne ulice na kojoj se ne izvode radovi u skladu s elaboratom privremene regulacije prometa.

Obustava i izmjena režima prometa radit će se po potrebi izvođenja radova u skladu s dinamičkim planom izvođenja radova, a izvođač radova je obavezan da alternativnim rješenjem omogući pristup dionici ulice na kojoj se izvode radovi za vozila stanara, vozila hitne pomoći, vatrogasna vozila i vozila MUP-a.

Izvođač je također dužan prometnu signalizaciju postaviti u skladu s Pravilnikom o prometnim znakovima i signalizaciji na cestama, načinu obilježavanja radova i prepreka na cesti i znakovima koje sudionicima u prometu daju ovlaštene osobe.

O izmjeni režima prometa izvođač radova je obvezan pravovremeno obavijestiti javnost putem javnih medija ili sredstava informiranja, a sve troškove eventualne štete nastale na putu i okolini također će snosit izvođač radova, stoji u priopćenju Grada Mostara.

(www.jabuka.tv | Foto: Grad Mostar)

Komentari:

  • Kakvi su radovi od godinu dana vrijednosti 1.17 miliona maraka pa koliko će raditi 3-4 djelatnika pa mi smo malo ozbiljniji objekat o 8 tisuća kvadrata cca 9 miliona maraka uradili sa zemljenim radovima za 6 mjeseci 8 do 12 djelatnika bilo po danu na gradilištu i nakon toga 800m ceste sa asvaltiranjem i instalacijama za dva tjedna gotovo putevi Grude radili sve u vezi ceste 7-8 djelatnika mislim kakvih godinu dana za jedno raskrižije mjesec kapak ako su najsloženije instalacije ispod tog raskrižija. Ovdje će se poslje anex ugovora napraviti i zarez pomaknuti na 11.7 miliona...tko će drzati ijednog radnika na gradilištu i strojeve za godinu dana za 1.17 miliona to nema smisla

Zadnje dodano

  • Vijesti

U konzervama graha u BiH pronađeni dijelovi miša

Na tržište Bosne i Hercegovine su isporučene konzerve graha iz Italije, a u kojima su…

27 minuta prije
  • Ostalo
  • Sport

Usik svladao Furyja i postao apsolutni vladar teške kategorije

Ukrajinski boksač Oleksandr Usik postao je apsolutni svjetski prvak u teškoj kategoriji nakon što je…

1 sat prije
  • Auto-Moto

Novo zatvaranje dijela autoceste u BiH

Uz povoljne uvjete za vožnju, promet se na većini cestovnih pravaca u BiH odvija bez…

1 sat prije
  • Banner
  • Glazba
  • Zabava

Antonija Čerkez odličnim izvedbama prošla u četvrtfinale Zvezda Granda

Širokobriješka pjevačica Antonija Antoniette Čerkez (28) prošla je četvrtzavršnicu srbijanskog glazbenog natjecanja Zvezde Granda. Osvojila…

2 sata prije
  • Nogomet
  • Sport

Reus na oproštaju počastio pivom cijeli stadion

Marco Reus (34), omiljeni nogometaš Borussije Dortmund, u subotu je pivom častio sve gledatelje svoje…

2 sata prije
  • Vijesti

Slučajevi X pratili rad policije u Posušju

Kamere emisije ''Slučajevi X'' ponovno su boravile u Županiji Zapadnohercegovačkoj. Ovoga puta kamere su pratile…

2 sata prije