Vijećnici HSP AS napustili sjednicu OV Široki Brijeg

Nakon usvajanje zapisnika s 13. sjednice Općinskog vijeća jednoglasno je usvojena odluka o općinskim upravnim pristojbama i tarifi upravnih pristojbi Općine Široki Brijeg. Ovom odlukom uređuje se plaćanje upravnih pristojbi za spise i radnje kod općinskog tijela uprave i drugih pravnih osoba kojima su povjerena ovlaštenja da samostalno rješavaju u upravnim stvarima o određenim pravima i obvezama.

Dalibor Markić pomoćnik načelnika za opću upravu i društvene djelatnosti objašnjavajući navedenu odluku istaknuo da će od 1. veljače pristojbe ići u korist općine u cjelokupnom iznosu, te da su tarife iste u svim općinama u ŽZH.

Većinom glasova usvojena je Odluka o produljenju Ugovora o zakupu tvrki ‘Farma koza Muša’ do rješavanja vlasničkog stanja nekretnina, smještenih u Provu, a obuhvaćenim ugovorom o zakupu koji je istekao 2013. godine. Marko Marušić vijećnik HSP-a dr. Ante Starčević BiH je predložio da se raspiše natječaj i da će vijećnici HSP-a dr. Ante Starčević BiH biti protiv donošenja ove odluke. Nakon ove točke vijećnici HSP-a dr. Ante Starčević BiH su napustili sjednicu Općinskog vijeća.

Ovdje se radi o klasičnom ‘pranju novca’, a pitam se samo do kada će se u Širokom Brijegu pogodovati Lijanovićima”, kratko je izjavio za portal Jabuka.tv, Marko Marušić.

Jednoglasno je donesena odluka o ukidanju područnih razrednih odjela Druge osnovne škole iz razloga promjene sjedišta ove škole koja od ove školske godine obavlja djelatnost u novoj školskoj zgradi na Lisama.

Usvojena su Rješenja o utvrđivanju prava vlasništva na građevinskom zemljištu u korist: Željka Solde sina Jage iz Oklaja, Bože Bubala sina Vencela iz Turčinovića, Milenka Zeljke sina Ivana iz Širokog Brijega, Željka Solde sina Veselka iz Gornje Britvice i Udruge za zaštitu i očuvanje izvornih pasmina zastupane po predsjedniku Ivici Raviću. Na prijedlog Upravnog vijeća Dječjeg vrtića ‘Pčelica’ doneseno je Rješenje o razrješenju ravnateljice Radice Mandić. Doneseno je i Rješenje o razrješenju Zdenke Zovko člana Upravnog vijeća Dječjeg vrtića ‘Pčelica’.

Usvojeno je Rješenja o dodjeli na korištenje građevinskog zemljišta u korist Dragana Solde sina Darinka iz Gornje Britvice. Usvojen je i Program rada Općinskog vijeća za 2014. godinu. Vijećnici su primili na znanje izvješće o realizaciji Programa rada Općinskog vijeća i radnih tijela za 2013. godinu.

U točki vijećnička pitanja, primjedbe i prijedlozi vijećnik Marko Ćavar izvijestio je vijećnike o neopozivoj ostavci Josipa Zelenike predsjednika Vijeća mladih Općine Široki Brijeg, te da je na mjesto v.d. predsjednice imenovana Šima Barbarić.

(www.jabuka.tv)

Komentari:

Zadnje dodano

  • Vijesti

BiH riskira gubitak milijardu eura zbog političkih igara

Bosna i Hercegovina mogla bi izgubiti milijardu eura od šest, koliko je osigurano za zemlje…

13 minuta prije
  • PR

Samsung Galaxy S24 Ultra QUIZ

Nagradni natječaj od 20.04. do 20.05.2024. Samsung Galaxy S24 serija pametnih telefona donosi potpuno novo…

35 minuta prije
  • PR

Roštilj utorak u AX-Solingu

Utorak u AX-Solingu donosi odlične prilike za uštede. Samo ovoga utorka, 30. travnja, iskoristite velike…

46 minuta prije
  • Business
  • Vijesti

Poznat datum otvaranja njemačke mega-tvornice u Prozor-Rami

Radovi na izgradnji tvornice “GS-RAMA” u završnoj su fazi, a otvorenje se planira 11. ili…

1 sat prije
  • Crna kronika
  • Vijesti

Teža prometna nesreća na Žovnici

Teža prometna nesreća dogodila se u ponedjeljak oko 7:45 sati na magistralnoj cesti M-6.1 Mostar…

2 sata prije
  • Auto-Moto
  • Banner

Zatvara se dionica autoceste Zvirovići – Bijača

Uz povoljne uvjete za vožnju, promet se na većini cestovnih pravaca odvija bez zastoja i…

2 sata prije