Veleposlanik Kraljevine Norveške u BiH posjetio Široki Brijeg

Foto: Grad Široki Brijeg
Foto: Grad Široki Brijeg
Foto: Grad Široki Brijeg
Foto: Grad Široki Brijeg
Foto: Grad Široki Brijeg
Foto: Grad Široki Brijeg
Foto: Grad Široki Brijeg
Veleposlanik Kraljevine Norveške u BiH Olav Reinertsen posjetio je u utorak Široki Brijeg.

Gradonačelnik Širokog Brijega Miro Kraljević tom prigodom je upriličio službeni prijam i radni sastanak. Kako je priopćeno iz Grada Širokog Brijega, uz gradonačelnika Kraljevića sastanku je nazočio i pomoćnik gradonačelnika Dalibor Markić.

Po svom dolasku u Bosnu i Hercegovinu, veleposlanik Reinertsen je pokrenuo osnivanje Poslovne asocijacije Norveška – BiH NBBA. NBBA okuplja članice i gospodarstvenike iz oblasti energetike, zelene energije, turizma i drugih sektora te pruža jedinstvenu platformu za povezivanje tvrtki iz Norveške i BiH, što je pogodovalo formiranju partnerstava, suradnje i novih poslovnih prilika.

Foto: Grad Široki Brijeg

Zahvaljujući NBBA, Norveška je postala jedan od najvećih investitora u BiH u oblasti zelene energije. Bilateralni odnosi Norveške i BiH, kakvi su njegovani proteklih godina, rezultirali su investicijama norveških tvrtki u BiH. Cilj NBBA nije samo jačanje bilateralnih i trgovinskih odnosa, već i otvaranje novih radnih mjesta u BiH.

Tijekom prijema gradonačelnik Kraljević govorio je o Širokom Brijegu, aktivnostima Gradske uprave, projektima koji su u tijeku i koji se planiraju realizirati u budućnosti.

Foto: Grad Široki Brijeg

Veleposlanik Reinertsen predstavio je dosadašnje aktivnosti Asocijacije, kao i planove za budućnost.

U pratnji veleposlanika Reinertsena bila je njegova supruga Gry Reinertsen, ujedno i članica Odbora NBBA, Vedran Šimunović, direktor INTERA Tehnološkog parka i član Odbora NBBA, viša politička savjetnica Ana Maglajić, savjetnica za biznis Sanela Mujkanović, ekonomska savjetnica Sara Vučetić te asistentica i prevoditeljica Željka Vojinović.

(www.jabuka.tv)

Komentari:

  • Biće ljudima sve jasno na prvu.
    Najrupavija i najprljavija kasaba ,a najdeblji načelnik sa vokabularom mmmmm,aaaaa,ooniiiii, te tečnim engleskim, pigmejskim i jesikom beduina sjeverozapadne sahare tj. teritorije i pokreta Polisari.

  • Kako se uspio sporazumjeti s velebnim gradonacelnikom s obzirom da ono sto gradonacelnik govori ne prolazi ni pod hrvatski jezik?

  • Gledaj kakvo je to pisanje tebe u prvom komentaru jeli?Gledaj kakvu kasabu spominjes jeli?Gledaj sta je to kasaba jeli.Gledaj nebi ja sad o toj kasabi jeli,kasaba he kasaba jeli i da nije kasaba jeli nebi ni bila kasaba jeli.Mi smo siroki i idemo na pobjedu jeli.Gledaj Od pocetka iduce sezone jeli napast cemo to prvo mjesto jeli.Nema na cemu hvala vama.
    .

  • Gledaj nebi ja sad o tom Punoposlaniku te Norveske jeli.Kazem Ja punoposlaniku jeli jer je isto i vele i puno jeli.Gledaj sto se tice tog punoposlanika jeli pa vec sam rekao nebi ja sad o tom velepislaniku jeli.Slazem se jeli da treba napasti 1 misto u iducoj sezoni jeli.Napast cemo preko bokova i kroz sredinu jeli. Zivili hvala i vama

  • Pitam ovog u prvom komentaru kakav je kod tebe taj vukovbula.Neka te balek bude.Ajde ti stani pred one neke masine sto snimaju pa da vidim tebe sta ces kazat.Balek neka te bude.Samo izrugivanje a nas gradonacelinik je medju 5 top gradonacelnika.Nije vam niko zelio jamit taj fudbalski klub pa je on mora i to.Ispali bi iz fudbalskog sampinjonata da nije njega.Balek neka te bude.

    • Je.o te balek,turski.
      Jee.o te i taj kako kažeš među top pet gradonačelnika.
      Strvinari jedni korumpirani i nesposobni.
      Kakvim to ti istrumentom mjeriš ko je kakav ,osim lizanjem tuđeg anusa .U ovom slučaju ima čova rupetinu pa možeš danima obilazit i oblizivat.Vodi ga kući kad ti je tako dobar.

  • Jesu li objasnili veleposlaniku da je normalno imati dug u desetinama miliona maraka a da nije evidentiran u knjigama ?

Zadnje dodano

  • Nogomet
  • Sport

Njemačka uništila Škotsku na otvaranju Europskog prvenstva

[gallery ids="692505,692498,692506,692513,692520,692502,692495,692494,692516,692496"] Njemačka nogometna reprezentacija pobijedila je Škotsku s 5:1 u prvoj utakmici Europskog nogometnog…

4 sata prije
  • Košarka
  • Sport

Juniori Širokog u borbi za titulu prvaka BiH

[gallery ids="692509,692511,692510"] Juniori HKK Široki u petak su na Pecari u odličnoj utakmici savladali ekipu…

5 sati prije
  • Izdvojeno LIFE
  • Life
  • Zdravlje i prehrana

Veliki interes Mostaraca za knjigu “Mala medicina”

[gallery ids="692488,692486,692489,692487"] Predstavljanje knjige – slikovnice "Mala medicina" autorice i doktorice Darije Ostojić izazvalo je…

6 sati prije
  • Magazin
  • Showbiz

Kate Middleton se oglasila prvi put nakon objave da ima rak

Princeza od Walesa Kate Middleton objavila je novosti o svom zdravlju, prvi put od kada…

6 sati prije
  • Vijesti

Obilježena 30. obljetnica 1. gardijske motorizirane brigade HVO-a

U organizaciji 1. pješačke gardijske pukovnije Oružanih snaga BiH, u petak je u vojarni Ante…

7 sati prije
  • Vijesti

Papa Franjo upozorio na opasnosti umjetne inteligencije

Papa Franjo pozvao je lidere bogatih svjetskih demokracija da u prvi plan rasprava stave upotrebu…

7 sati prije