Uvodi se zračna linija Mostar-Istanbul

Generalna konzulica Republike Turske u Mostaru Ayse Selcan Sanli jučer je posjetila Međunarodnu zračnu luku Mostar gdje je razgovarala sa šefom tehničke službe mostarskog aerodroma Ibricom Berberovićem. Posjet je upriličen zbog pregovora o povezivanju Hercegovine s Republikom Turskom, pri čemu su izražene potrebe za suvremenijim i boljim prometnim komunikacijama između Mostara i Turske.

Konstruktivan razgovor

Ibrica Berberović šef tehničke službe mostarskog aerodroma istaknuo je kako je s Turskom konzulicom upriličio konstruktivan razgovor gdje je glavna tema bila uspostavljanje zračne linije između Mostara i Turske.
“Pokušat ćemo nastaviti priču oko dolaska Turkish Airlinesa na aerodrom Mostar i da uspostavimo redovnu liniju Mostar- Istanbul. Uz koordinaciju Generalnog konzulata Republike Turske u Mostaru dogovoren je još jedan sastanak s predstavnicima kompanije Turkish Airlines”, kazao je Berberović. On ističe da će se nastojati dogovoriti da u zimskom razdoblju upravo Mostar bude alternativa sarajevskom aerodromu, a da od ljetne sezone krene redovna linija Mostar – Istanbul.

Uspostava linije

Ayse Selcan Sanli, generlna konzulica Republike Turske u Mostaru vjeruje da nema nikakvih  prepreka da se suradnja između Mostara i Turske realizira.
“Ovaj aerodrom zaista ima mogućnosti i kapacitet da primi Turkish Airlines. Prema tome nema prepreka da se suradnja ostvari i da se konačno zračnim linijama povežu Mostar i Istanbul. Mostarski aerodrom, Turkish Airlines i Generalni konzulat Republike Turske u Mostaru žele raditi na tome”, istaknula je Selcan Sanli. Mostar, prema njenim riječima, ima velike potencijale za razvoj turizma i zbog velike povezanosti BiH s Republikom Turskom vjeruje da će suradnja Turkish Airlinesa i Zračne luke Mostar biti uspješna.
“Iz Republike Turske godišnje dva do tri milijuna građana dođe posjetiti BiH, što potvrđuje da Turci zaista vole ovo područje. Pored toga i sve više ljudi iz BiH posjećuje Tursku , što govori samo za sebe o potrebi poboljšanja prometne komunikacije među ovim zemljama. Vjerujem da ćemo na zadovoljstvo svih putnika uspostaviti ovu liniju”, kazala je Selcan Sanli.

(Dnevni list)

Zadnje dodano

  • Vijesti

U Federaciji BiH 1. i 2. svibanj neradni dani

U Federaciji BiH neradni dani u svibnju su srijeda i četvrtak, 1. i 2. svibnja.…

3 minute prije
  • Nogomet
  • Sport

Bivši trener Širokog novi voditelj Hajdukove akademije

Ivan Bilić, novi predsjednik Hajduka, održao je prvu presicu u novoj ulozi. Tom prilikom Bilić…

21 minuta prije
  • Vijesti

Uručena i blagoslovljena dva nova automobila za projekt ”Širokobriješke sestre”

[gallery ids="682273,682281,682277,682275,682280,682276,682278,682274,682272,682270,682279,682269,682271,682282"] Primopredaja i blagoslov dva nova automobila koja će biti korištena u sklopu projekta…

32 minute prije
  • Vijesti

Rafalei stigli u Hrvatsku

[gallery ids="682284,682285,682283,682286"] Prvih šest od ukupno 12 višenamjenskih borbenih aviona Rafale sletjelo je u četvrtak…

40 minuta prije
  • Vijesti

Veliki napredak: Šest transplantacija za sedam dana u FBiH

Donorska mreža BiH i Udruga dijaliziranih i transplantiranih pacijenata Federacije BiH priopćili su da je…

1 sat prije
  • Glazba
  • Zabava

Joppetto objavio novu pjesmu

Još jedna glazbena poslastica je ugledala svjetlo dana. Naime, radi se o numeri mostarskog kantautora i…

2 sata prije