Tužiteljstvo ŽZH pred obustavom istrage o “slučaju Soldo”?

Tužiteljstvo Županije Zapadnohercegovačke uskoro bi moglo donijeti odluku o obustavi istrage o slučaju ozljeđivanja Mile Solde iz Širokog Brijega.

Kako iz pouzdanih izvora doznaje portal Jabuka.tv, u Tužiteljstvu ŽZH je u tijeku postupak zatvaranja ovog predmeta i obustavljanja istrage koju vodi tužitelj Borislav Čuljak.

Tako bi teške tjelesne ozljede koje je na rođendanskoj zabavi zadobio tada maloljetni Širokobriježanin Mile Soldo ostale nerazjašnjene, a cijeli predmet završio bi u nizu kaznenih postupaka koji su u Županiji Zapadnohercegovačkoj ostali neriješenima.

Postupak istrage u ovom je slučaju od početka bio nesustavan te površan i spor, zbog čega se ubrzo nakon medijskih objava o samom događaju u javnosti stvorilo nezadovoljstvo koje je kulminiralo prosvjedom na kojemu je sudjelovalo oko 500 nezadovoljnih građana Širokog Brijega.

Podsjetimo, Tužiteljstvo Županije Zapadnohercegovačke do početka 2018. godine saslušalo je više od 121 svjedoka te je prikupilo mnogobrojne dokaze, ali je već tada ustanovljeno da je Tužiteljstvu potreban živi svjedok ili materijalni dokaz te da su sve mogućnosti otvorene.

Soldo je s ozljedama lica i glave završio u bolnici u noći s 8. na 9. listopada 2016. godine kada je zadobio teške ozljede na rođendanskoj zabavi. Međutim, kako je ozlijeđen, do danas nije utvrđeno.

Prema prvim neslužbenim informacijama koje su danima kružile u Širokom Brijegu, maloljetnika je brutalno pretukla grupa mladića, pripadnika tzv. zlatne mladeži, odnosno sinovi lokalnih tajkuna. Prema drugoj verziji priče, Soldi je na glavu pao željezni gol i tako je zadobio ozljede lica.

Svjedoka ni jednoga niti drugoga nije bilo, a ni sam Soldo se ne sjeća što se zapravo dogodilo.

(www.jabuka.tv)

Komentari:

  • I kazu ostani ovde, sta ces u njemackoj, irskoj ili negdje jos dalje...
    Sto dalje odavde, covik sritniji

  • Ma na sta ces me podsjetit jadan bio .Od kada je ovo bilo svaki put kad izlazi ili ima neku PARTY krunicam postim da se samo ziv i zdrav vrati kuci.Pridikujem po cijele dane nemoj ovo nemoj ono koda ide na PRVU CRTU a ne da se zabavi i uziva sa ekipom.Zalosno al istinito ...Samo dokad tako...

  • Pa svaka ptica na grani zna tko je izmlatio ovog momka ali..oni ne žele ući u to jer su otišli u tri p.m.

  • Pa zar nacelnik nije bio na prosvjedu i obeca da ce se sve istraziti..eto pa opet glasajte za njega i molite se da vase dijete ne bude sljedece

  • Od price da su ga izmlatila tzv zlatna mladez, od toga da je pao gol po njemu...
    Jeste se ikad zapitali kako da se mile nije sjetio, evo vec dvije godine od slucaja, tj da mu se nije vratilo pamcenje..
    Razgovarajte s doktorima na ovu temu pa vidite sta ce vam reci
    A obitelj Soldo u najmanju ruku duguje ispriku svim ljudima koji su im pruzali podrsku i koji su dosli na most,te ljudima koje su prozvali
    Momku i cijeloj obitelji sve najbolje u zivotu ali nek se istina napokon sazna

  • A šta će drugo? Žrtva se ne sjeća ničega,možda zbog previše alkohola možda zbog udarca možda i jedno i drugo,svjedoka nema.

  • Jedino sto je ostalo da se ova obitelj konacno isprica svima koje su lagali i one koje su izmanipulirali. A posebno neduznoj djeci koje su nazivali pogrdnim imenima. Ptice na granu znaju da je ovo bila laz, ali u tome vremenu mnogim je odgovarala ovakva prica. Ako nakon 120 ispitanih i ljecnickih nalaza nema konkretnih dokaza onda je stvar jasna... Pa nisu vanzemaljci sasli i istukli ga. A ti koji znaju imena tko ga pretukao su veci zlocinci od tih istih ako to znaju a sute. Ako lazu onda su dubradi...

    • O cemu ti trabunjas? Kakvih lijecnickih nalaza? Kakvih konkretnih dokaza? Lijecnici su ustanovili da ozljede nisu mogle nastati od pada 1 gola. A sve ostalo je na policiji i ekipi koja je bila tamo. Policija ocito nije smijela raditi svoj posao, a ekipa sa zabave nije htjela/smijela svjedociti.

Zadnje dodano

  • Banner
  • Magazin
  • Zanimljivosti

Kviz: Testirajte svoje znanje iz matematike

Nakon što ste odradili kviz iz zemljopisa, vrijeme je za malo brojeva i matematike. U…

2 sata prije
  • Vijesti

Pogledajte odgovore: Jesu li opravdana primanja dužnosnika u BiH?

To su obični paraziti koji žive na uštrb naroda, bio je jedan od odgovora građana…

2 sata prije
  • Vijesti

BiH: Od početka godine 83 izvještaja protiv 177 osoba zbog krijumčarenja ljudi

Služba za poslove sa strancima u prva tri mjeseca ove godine registrirala je i identificirala…

3 sata prije
  • Vijesti

Iz europskog Plana rasta za Zapadni Balkan za BiH 969 milijuna eura?

Srbija će u okviru novog plana za rast Zapadnog Balkana od ukupno šest milijardi eura,…

4 sata prije
  • Vijesti

Osmorica vatrogasaca u Mostaru ostat će bez posla zbog presude Općinskog suda

Osmorica vatrogasaca zbog presude Općinskog suda u Mostaru iz listopada prošle godine, prema kojoj je…

5 sati prije
  • Vijesti

Prvi put u povijesti papa će nazočiti summitu G7

Papa Franjo prisustvovat će ovogodišnjem summitu čelnika G7 na kojem će se raspravljati o izazovima…

6 sati prije