Tunel Crnaja kod Jablanice bio blokiran 15 minuta, stvorila se kolona

Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Tijekom četvrtka bio je blokiran put Sarajevo-Mostar ispred tunela Crnaja na magistralnoj cesti M-17, što je u svega nekoliko minuta stvorilo kolone vozila na ovoj prometnici.

Ovu prometnicu su blokirali gospodarstvenici iz Jablanice u znak prosvjeda što im nakon višemjesečnog traženja nije dostavljen točan plan radova na tunelu Crnaja koje izvodi JP Ceste FBiH, piše Klix.ba.

Cilj je, kako su kazali, skrenuti pažnju na značaj ovog prometnog pravca i eventualne posljedice koje bi izazvao prometni kolaps uslijed radova.

Predsjednik udruge gospodarstvenika Jablanice Jusuf Džafić ističe da zbog rekonstrukcije tunela postoji velika prijetnja negativnog utjecaja na život i poslovanje građana Jablanice.

Tražimo pismeno jamstvo da zadržavanja ispred tunela neće biti duža od 15 minuta i alternativna rješenja, kaže Džafić. Dodaje kako je ovo jedini projekt bez alternativnog rješenja, što je nedopustivo.

Ističe da nemaju ništa protiv gradnje te naglašava da se u BiH ništa nije završilo na vrijeme, pa strahuju da neće ni ovo.

Tvrdi da su se mjesecima zbog ovog problema obraćali nadležnim institucijama u nekoliko navrata, ali da nikada nisu dobili odgovor i da su primorani na ovaj potez kako bi ukazali na moguće posljedice koje bi mogle biti nesagledive.

Gospodarstvenici inzistiraju da se problem riješi kvalitetnom zaobilaznicom i u tom kontekstu predlažu da Vlada FBiH pristupi realizaciji svoje odluke kojom se obavezala da će za potrebe priključka Jablanice i svih lokalnih zajednica koje se u Jablanici uključuju na M-17 (Prozor-Rama, Gornji Vakuf-Uskoplje, Bugojno, Donji Vakuf, Tomislavgrad…) izgraditi novu brzu cestu koja će zapravo zauvijek riješiti pitanje kvalitetne povezanosti ovih područja s koridorom 5C i biti sigurna alternativa za potpunu protočnost prometa.

Vlada FBiH i JP Ceste FBiH moraju dati čvrsta, pisana jamstva koliko će trajati obustava prometa, poručili su gospodarstvenici.

(www.jabuka.tv)

Komentari:

Zadnje dodano

  • Vijesti

IDDEEA pozvala općine, banke…: Više ne trebate građanima tražiti CIPS potvrde

Agencije za identifikacijske dokumente, evidenciju i razmjenu podataka (IDDEEA) BiH pozvale je sva tijela, općine,…

32 minute prije
  • Vijesti

Vijeće ministara o izmjenama Izbornog zakona BiH

Vijeće ministara BiH bi na sjednici zakazanoj za utorak (13:30 sati) trebalo razmatrati Nacrt zakona…

43 minute prije
  • Nogomet
  • Sport

Bivši bh. reprezentativac se bez upisanog nastupa rastao s Čelikom

Bivši nogometni reprezentativac BiH Avdija Vršajević (38) više nije igrač federalnog prvoligaša Čelika, potvrdio je…

1 sat prije
  • Business
  • Vijesti

Sjajan početka turističke sezone u Mostaru, ali problem je džeparenje

[gallery ids="684254,684258,684252,684248,684247,684255,684256,684249,684251,684250,684253,684257"] Prvosvibanjski praznici i lijepo vrijeme privukli su proteklog tjedna veliki broj turista u…

2 sata prije
  • Life
  • Zdravlje i prehrana

U sklopu dm kampanje {ZAJEDNO} za bolje sutra 2023: Pleti i prijateljstvo ispleti

U okviru društveno odgovorne kampanje {ZAJEDNO} za bolje sutra 2023. – podrška projektima za unaprjeđenje…

2 sata prije
  • AgroKutak

Prednosti sadnje kalemljene lubenice

Kalemljene presadnice lubenice otpornije su na sušu, visoke temperature, salinitet te nedostatak ili višak biogenih…

3 sata prije