Svi se odrekli Gačića i njegova tijela

Edin Gačić je 4. veljače 2019. godine u mjestu Podorašac kod Konjica brutalno ubio Sauda Sultanića, 39-godišnjeg oca troje djece, a sumnjiči se da je pet dana kasnije, 9. veljače, u mjestu Suhodol kod Tarčina oduzeo život i policajcu FUP-a Mahiru Begiću.

Gačić je 1999. godine ubio i svoga suborca iz jedinice El Mudžahid Ismeta Gunića, a 2002. godine, nakon što je pušten iz zatvora na dopust, ubio je i svoju majku.

Jeziva izjava policiji

Policajcima je nakon zvjerskog ubojstva majke Edin Gačić rekao da ga je ona “fizički maltretirala, a isto tako i seksualno zlostavljala te mučila na druge načine”.

Kazao je da ga je majka često posjećivala dok je odsluživao kaznu u zatvoru u Zenici, ali je dodao da je “znao da to radi zbog licemjerja i da zadovolji proceduru”, piše Večernji list.

To je, u najkraćem, opis smrtonosnog pohoda serijskog ubojice Edina Gačića, kojega su 12. veljače nešto prije 17 sati u brdima iznad Zabrđa u razmjeni vatre ubili pripadnici specijalne policije. Reporteri Avaza posjetili su selo Brđani, gdje je živio Gačić, te obišli i njegovu kuću gdje su zatekli blokirana vrata koja vode na kat kuće, a u pomoćnom objektu razbijena stakla na prozorima i vratima.

U podrumu se nalazi tek nekoliko bačvi za kiseljenje povrća i alat.

Ističe se kako od susjeda nitko ne prilazi kući te da ne žele da se Gačić pokopa u njihovu selu.

Od obitelji, rodbine i eventualnih prijatelja Edina Gačića još se nitko nije javio kako bi preuzeo tijelo i pokopao ga.

Rodbina ga se odrekla

Do ovog trenutka nitko nam se nije javio da bi preuzeo Gačićevo tijelo. Obavit će se obdukcija tijela, poznato je i koji će je liječnik obaviti, ali vrijeme početka još nije definirano, potvrdili su u prosekturi groblja “Bare”.

Neslužbeno se doznaje kako ni njegova sestra ne želi preuzeti tijelo, a rodbina ga se odrekla. Nisveta Ćatić, tetka Edina Gačića, javila se iz Španjolske, gdje godinama živi s obitelji. S njom su razgovarali novinari Dnevnog Avaza te prenose kako je rekla da je cijela obitelj u šoku nakon saznanja o zločinima koje je njezin sestrić počinio u Konjicu i Tarčinu.

Ne znam što bih vam rekla, u šoku sam. Svi smo u očajnom stanju, cijela naša obitelj. Ne može biti nikome teže nego nama, ali ne dao Bog ni stanje tih ljudi koji su izgubili članove obitelji. Ovo je velika tragedija i nema opravdanja za to što je počinio i sada, ali i ranije, kroz suze je ispričala Nisveta Ćatić, sestra Gačićeve majke Sifete.

Iz FUP-a su zahvalili mnogima, uključujući i građane, jer su davanjem informacija uvelike doprinijeli napretku u određenim segmentima istrage.

Gačić je bio dobro opremljen i spreman za razmjenu vatre s policijom, a na mjestu gdje je pronađen bilo je dosta granja koje je navukao, ali i sijena na kojem je ležao.

(www.jabuka.tv)

Komentari:

  • Lik je terorista i ubica i projekt je bosnjackih ekstremnih politika u ratu i nakon Dejtona. Ali sada svi peru ruke od njega...

  • Moze li netko odgovoriti kakva je razlika izmedu Gacica i onih ubica i nalogodavaca Leutara, Ugljana, Delalica, polic. u Travniku i mnogih drugih politicki montiranih ubistava. Ali Gacic ima ime a ovi mocnici nemaju. E upravo su ti i takvi napravili Gacica i njima slicne bolesnike, teroriste. Ali drzava o tome suti a istrage ne da nisu uradene kako treba da bi dosli do tih pocinioca nego, naprotiv radili su na tome da ih preusmjere u pogresnom pravcu. Faik Lusija, MehmedZilic, agenti AID-a, pokajnik iz Zenickog zatvora koji je i dobio nagradu od 500 000 km izd. Zar to sve nije smijesno i zalosno. I cudimo se sto ims ovakvih kao Gacic...

Zadnje dodano

  • Vijesti

Kada vidite ove cifre, shvatit ćete zašto se političari bore za ulazak u EU parlament

Ovog tjedna započela je kampanja za europarlamentarne izbore koji se održavaju od 7. do 9.…

32 minute prije
  • Nogomet
  • Sport

Skender: Na Borac idemo s najboljim mogućim opcijama

Novi okršaj s banjalučkim Borcem, ovaj put u sklopu 29. kola Premijer lige BiH, Široki…

1 sat prije
  • Nogomet
  • Sport

Željezničar preokretom do pobjede nad GOŠK-om

[gallery ids="682719,682720,682721,682722,682723,682724"] FK Željezničar porazio je NK GOŠK 2:1 u susretu 29. kola Premijer lige…

1 sat prije
  • Ostalo
  • Sport

Ivanišević otkrio tko mu je broj jedan u svijetu tenisa

U razgovoru za Dnevnik Nove TV legendarni Goran Ivanišević komentirao je nedavni prekid suradnje s…

2 sata prije
  • Nogomet
  • Sport

Sloga svladala Zvijezdu koja je dvaput “pocrvenjela”

Nogometaši Sloge svladali su ekipu Zvijezde 09 rezultatom 2:0 u susretu 29. kola Premijer lige…

2 sata prije
  • Business
  • Vijesti

Europska država uvodi šestodnevni radni tjedan

U Grčkoj se u srpnju uvodi šestodnevni radni tjedan. Kako navode lokalni mediji, ova obveza…

2 sata prije