Srbija golom u zadnjoj minuti uzela Portugalu prvo mjesto

Nogometne reprezentacije Španjolske i Srbije pridružile su se Hrvatskoj kao momčadi koje su u nedjelju izborile plasman na Svjetsko prvenstvo 2022. godine u Kataru.

Španjolska je osvojila prvo mjesto u skupini B 1-0 (0-0) domaćom pobjedom u Sevilli protiv izravnog konkurenta Švedske, dok je Srbija osvojila skupinu A šokantnom 2-1 (1-1) pobjedom na gostovanju kod Portugala u Lisabonu u još jednoj “majstorici” za prvo mjesto.

Na Luzu je Portugal bio u istoj situaciji kao i Španjolska, čak i remi na domaćem terenu ga je vodio u Katar, a u 2. minuti je situacija bila još bolja nakon što je Renato Sanches svladao Rajkovića za 1-0.

Srbiju je u igru vratio Rui Patricio velikom pogreškom u 33. minuti kada nije uspio zaustaviti udarac Tadića koji je išao ravno u njega pa se na odmor otišlo s rezultatom 1-1. Taj je rezultat vrijedio sve do 90. minute kada je Aleksandar Mitrović glavom zakucao ubačaj Tadića u mrežu iza Rui Patricija za veliko slavlje Srbije, piše Gol.hr.

Srbija je osvojila prvo mjesto sa 20 bodova, dok je Portugal ostao drugi sa 17 pa će prolazak u Katar morati tražiti kroz dodatne kvalifikacije.

Iz Europe su se još ranije na SP plasirali Danska, Njemačka, Francuska i Belgija, praktički je to uspjelo i Engleskoj koja u ponedjeljak samo ne smije izgubiti od San Marina, dok se preiostala dva izravna putnika traže između Italije i Švicarske u ponedjeljak te Nizozemske i Norveške u utorak.

(www.jabuka.tv)

Komentari:

  • Bravo Piksi.Veliki igrači imaju vezu i to je najvažnije.Srbija nije loša reprezentacija ali nikako nije mogla biti ispred Portugala.Portugal će bez problema proći dodatne kvalifikacije dok bi Srbiji to bilo puno teže.Portugal će proći ako to želi Naravno.Vidili smo dosta puta da ima reprezentacija koje to ne žele.Najnovi primjer su bosanci odnosno muslimani koji ne žele i imaju potpuno pravo.Mislim da Vice shvata da nije omiljen.Bravo bosanci.

Zadnje dodano

  • Business
  • Vijesti

Zašto EU još uvijek kupuje ruski plin?

Nije sporno kako je Europska unija nakon napada Rusije na Ukrajinu drastično smanjila i svoju…

9 minuta prije
  • PR

Ataco raspisao natječaj za posao

ATACO d.o.o. Mostar raspisuje natječaj za sljedeće radno mjesto: Voditelj robne marke m/ž Mjesto rada:…

17 minuta prije
  • Vijesti

Široki Brijeg: Nastavljena akcija čišćenja i uređenja bunkera

[gallery ids="683097,683095,683098,683094,683096,683099,683100,683101"] U sklopu projekta „Široki stvara“ članovi Udruge Korektiv nastavili su s akcijom čišćenja…

27 minuta prije
  • Ostalo
  • Sport

Sudjelujte na 27. mini maratonu „Polog-Široki Brijeg”

U organizaciji Grada Širokog Brijega i Športskog saveza Grada Širokog Brijega, u utorak, 7. svibnja…

42 minute prije
  • Vijesti

Obilježavanje Dana širokobrijeških branitelja

Dan širokobrijeških branitelja i 33. obljetnica zaustavljanja tenkova agresorske JNA koji se održavaju u sklopu…

55 minuta prije
  • Nogomet
  • Sport

Martin Erlić: Kad sam se rodio, moji su živjeli u štali

Martin Erlić (26) prije dvije godine nametnuo se Zlatku Daliću i od tada je konstantno…

1 sat prije