Rusija zaprijetila napadima na Veliku Britaniju

Rusija je u ponedjeljak upozorila Veliku Britaniju da će odgovoriti na upotrebu britanskog naoružanja u Ukrajini i drugdje ako ih Kijev iskoristi protiv njezinog teritorija.

Britanski veleposlanik Nigel Casey pozvan je na razgovor u rusko ministarstvo vanjskih poslova radi službene prosvjedne note nakon što je britanski ministar vanjskih poslova David Cameron rekao da Ukrajina ima pravo koristiti britansko naoružanje kako bi napala ruski teritorij.

Rusko ministarstvo vanjskih poslova priopćilo je kako Cameronova izjava znači da je Britanija praktički priznala da je sudionik rata u Ukrajini.

Casey je upozoren da bi kao odgovor na ukrajinske napade na ruski teritorij britanskim naoružanjem bilo kakve britanske vojne instalacije i oprema na teritoriju Ukrajine i u inozemstvu mogle postati mete, stoji u priopćenju.

Veleposlanik je pozvan da promisli o neizbježnim katastrofalnim posljedicama takvih neprijateljskih poteza Londona te da trenutno i na odlučan i nedvosmislen način odbaci ratoborne provokativne izjave ministra vanjskih poslova, piše ministarstvo.

Cameron je tijekom posjeta Kijevu prošli tjedan rekao da Ukrajina ima pravo koristiti naoružanje koje joj je poslao London kako bi napadala ciljeve unutar Rusije, te da je na Ukrajini da odluči hoće li to učiniti, prenijela je Hina.

(www.jabuka.tv)

Komentari:

  • Napašćete vi moj turac. Ne možete dva sela sastaviti da uzmete u jednom danu i to kad je Ukrajina bila skoro bez streljiva... Hajde, krenite, ako imate muda, možda bi bacili i atomsku, da neće se vratit dvostruko na Russiju

  • Rusija se osramotila vec i dokazala daje velesila isto ko i srbija kad drugi nemaju oruzje i municiju , neto protivnik dobije potrebni materijal rusi odmah plivaju. Srbi su isto tako najveci ratnici kad sjede za RB bacacima i piju rakiju a protivnik nema sucim odgovoriti na paljbu.Neto se nadju prsa u prsa srbi puse. Ali eto im sretan Vaskrs i jednima i drugima pravoslavcima.

    • Vi stvarno mislite da je Ukrajina ostala bez naoružanja? Ukrajina nema LJUDSTVA. Izginulo i razbježalo se po Evropi, što se prikriva pričom o izostanku pomoći. A vi nasjedajte na američki pederluk i kad ste tako hrabri, zaprašite u Ukrajinu po sanduk

Zadnje dodano

  • Business
  • Vijesti

Nenadić: U FBiH vjerojatno i na disanje zraka imamo parafiskalne namete

Predstavnici Udruženja poslodavaca u Federaciji Bosne i Hercegovine (UPFBiH) organizirali su sastanak s poslodavcima Grada…

16 minuta prije
  • Life
  • Zdravlje i prehrana

Obilježavanje Međunarodnog dana celijakije u Mostaru

Na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru u četvrtak, 16. svibnja obilježit će se Međunarodni dan…

42 minute prije
  • Magazin
  • Zanimljivosti

Kviz: Ovih 9 pitanja će vam biti pravi izazov

Vrijeme je za novi kviz portala Jabuka.tv! Nakon kviza o Eurosongu, idemo na kviz općeg…

1 sat prije
  • PR

Urbani vrtovi nastavljaju s prodajom stambenih jedinica

[gallery ids="686221,686220,686222,686223"] Projekt Urbani vrtovi, koji od samoga predstavljanja oduševljava javnost vrhunskim dizajnom i poželjnom…

2 sata prije
  • Nogomet
  • Sport

Marca: Kroos zaslužuje Nobelovu nagradu za nogomet

Toni Kroos (34) u donekle je sličnoj poziciji kao Luka Modrić. Genijalan je, jedinstven nogometaš…

2 sata prije
  • Glazba
  • Zabava

Novi fosili će za oproštaj u Hercegovini napraviti tulum za pamćenje

Iako posljednjih godina pune sve velike dvorane u regiji, došlo je vrijeme za oproštaj, kažu…

2 sata prije