Raspored ispovijedi u Velikom tjednu u Međugorju

U nedjelju, 9. travnja slavi se blagdan Uskrsa. Svete mise u župnoj crkvi u Međugorju su u 7:00, 8:00, 11:00 i u 18:00 sati, a na Uskrs.

Nakon jutarnjih svetih misa održat će se uskrsna tombola, od kojeg sav prihod ide u humanitarne svrhe. Akciju su organizirali framaši i trećari.

Veliki četvrtak obilježava se 6. travnja, a to je dan ustanovljenja Euharistije i svećeničkog reda. Ujutro nema mise ni ispovijedi, a sveta misa slavit će se u crkvi sv. Jakova u 18:00 sati, dok je krunica u 17:00 sati.

Veliki petak je 7. travnja i u petak ujutro u crkvi nema nikakvih obreda. Križni put za župljane i hrvatske hodočasnike na Križevcu je u 11 sati.

Krunica je u 16:00 sati, a obredi Velikog petka u 17:00 sati. Veliki petak je dan strogog posta i nemrsa. Na Veliki petak se kod obreda čašćenja križa prikupljaju milodari za Svetu zemlju.

8. travnja je Velika subota, ujutro u crkvi sv. Jakova u Međugorju nema nikakvih obreda. Krunica počinje u 20:00 sati, a vazmeno bdijenje u 21:00 sat.

Mogućnost za ispovijed u Velikom tjednu:

Od ponedjeljka do srijede prije jutarnje mise, te od 10:00 do 12:00 sati. Svakim danom od 16:00 sati. Na velike dane svi svećenici sudjeluju u večernjem molitvenom programu, zato kad počne sveta misa ili obredi nema više ispovijedanja. Stoga molimo vjernike da se, ako je moguće, ispovjede prije Vazmenog trodnevlja, objavili su iz međugorskog župnog ureda.

(www.jabuka.tv)

Komentari:

  • Od kud vam pravo da uskratite Sakrament Sv. ispovjedi radi programa u Crkvi? Neka program ide svojim tokom ali nekoliko svecenika mora biti dostupno i u svako doba za Sakrament Sv. ispovjedi jer Isusova pastva je na najrazlicitijim drzavnim i drustvenim radnim mjestima a bit ce uskracena za Sv. ispovjed na nas najveci. Blagdan: Uskrs, nek nam nas Uskrsli Spasitelj oprosti svima i Sretan Vam i brricetan Uskrs!

Zadnje dodano

  • Auto-Moto

SAD uvodi carine od 100 posto na kineska električna vozila

SAD povećava carine na električna vozila iz Kine s 25 posto na 100 posto, priopćila…

12 minuta prije
  • Vijesti

FBiH: Upućena inicijativa o naknadi za branitelje koji do sada nisu ništa dobili

Federalno udruženje Kamp branitelja uputilo je u Parlament Federacije BiH, točnije prema Odboru za braniteljska…

20 minuta prije
  • Vijesti

Na što su se najviše žalili bh. zatvorenici?

Ostvarivanje prava na zdravstvenu zaštitu, uvjeti smještaja u ustanovi, korištenje izvanzavodskih pogodnosti... samo su neke…

38 minuta prije
  • Košarka
  • Sport

HKK Mostar je prvak Košarkaškog prvenstva Herceg-Bosne

[gallery ids="686185,686184,686182,686183,686179,686180,686181"] Hrvatski košarkaški klub Mostar prvak je Prvenstva Herceg-Bosne za sezonu 2023./24. Mostar je…

6 sati prije
  • Magazin
  • Zanimljivosti

Ovo će vas nasmijati: Evo kako Hercegovac traži kredit

Amar Velagić je Youtuber poznatiji pod nadimkom Žužon koji redovito nasmijava objavama na društvenim mrežama.…

6 sati prije
  • Tehnologija

Hitno ažurirajte Google Chrome

Iako to preglednici u velikoj većini slučajeva čine sami, neprimjetno, u pozadini, ovoga tjedna bilo…

10 sati prije