Potpisan sporazum: Hrvatska i Federacija u Mostaru učvrstile suradnju

Na Međunarodnom sajmu gospodarstva Mostar 2018 u utorak je potpisan okvirni Sporazum o suradnji Hrvatske gospodarske komore, Središnjega državnoga ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske i Gospodarske komore Federacije BiH.

U prisustvu predsjednika Vlade Republike Hrvatske Andreja Plankovića, Sporazum su potpisali potpredsjednik Gospodarske komore FBiH Marko Šantić, državni tajnik Središnjega državnoga ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske Zvonko Milas i predsjednik Hrvatske gospodarske komore Luka Burilović.

Šantić je tim povodom kazao kako je potpisivanje sporazuma plod dugogodišnje suradnje, izrazivši nadu se da će iz ovoga okvirnoga sporazuma u budućem periodu proisteći jako mnogo dobrih ugovora između Središnjega ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske, Hrvatske banke za obnovu i razvoj (HBOR) i firmi iz Federacije BiH.

Ovo je prozor prema Europskoj uniji iz kojega, nadam se, može proisteći jedan novi oblik financiranja ukoliko naše firme budu prepoznale ovaj projekt i aplicirale na novčana sredstva koja će pod jako povoljnim uvjetima nuditi HBOR u Hrvatskoj, dodao je Šantić.

Milas je istaknuo da Sporazum predstavlja korak u pravom smjeru koji će već kvalitetnim gospodarskim odnosima i suradnji, koja je na visokoj razini, dati još jednu dimenziju.

Što se tiče hrvatskoga naroda, koji je na neki način lider u svim procesima u BiH, mislim da će to doista biti jedan pomak hvale vrijedan u svemu onom što znači kvaliteta, učvršćivanje i produbljivanje odnosa jednoga naroda u dvjema domovinama, zaključio je Milas.

Inače, Hrvatska gospodarska komora otvorila je u ponedjeljak ured u Mostaru, a prije nekoliko dana otvoren je ured te komore i u Sarajevu.

(Fena)

Komentari:

Zadnje dodano

  • Banner
  • Magazin
  • Zanimljivosti

Kako su austrijske novine pisale o ”zatrašujućem poslu” u Širokom Brijegu

Digitalni arhiv Široki Brijeg objavio je novinski članak iz 1939. godine. Austrijski tjednik Das Interessante…

33 sekunde prije
  • Ostalo
  • Sport

Red Bull potvrdio odlazak najuspješnijeg F1 dizajnera

Red Bull je potvrdio odlazak najveće tehničke zvijezde Formule 1 Adriana Neweya. Ostat će uz…

2 minute prije
  • Rukomet
  • Sport

Legendarni Arpad Šterbik doživio srčani udar

Arpad Šterbik (44) doživio je srčani udar, potvrdili su iz Veszprema gdje radi kao trener…

7 minuta prije
  • Film & TV
  • Zabava

Korisnici bijesni na Netflix i prijete prekidom pretplate

Netflix je u posljednje vrijeme uveo brojne promjene na svoj pretplatnički videoservis poput uvođenje modela…

25 minuta prije
  • Tehnologija

Instagram mijenja algoritam – stižu velike promjene

Instagram priprema velike promjene na svojoj društvenoj mreži zahvaljujući kojima bi sadržaj koji se korisnicima…

40 minuta prije
  • Vijesti

Rafalei preletjeli cijelu Hrvatsku u čast VRO Bljesak

[gallery ids="683343,683348,683346,683344,683340,683341,683345,683347,683342,683349"] Članovi obitelji poginulih hrvatskih branitelja, hrvatski branitelji, državni vrh te mnoštvo građana u…

1 sat prije